Haberler

Hindistan'da Müslüman gazetecinin gözaltına alınması tepki topladı

Güncelleme:

YENİ Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, polisin, dini duyguları hedef aldığı iddiasıyla Müslüman bir gazeteciyi gözaltına alması ülke çapında tepkilere yol açtı.

YENİ Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, polisin, dini duyguları hedef aldığı iddiasıyla Müslüman bir gazeteciyi gözaltına alması ülke çapında tepkilere yol açtı.

Polis, dün akşam Alt News internet sitesinin kurucularından Muhammed Zubair adlı gazetecinin sosyal medya paylaşımında "bir dinin tanrısına" hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına aldı.

Bir Twitter kullanıcısının şikayeti üzerine harekete geçildiğini açıklayan polis, Zubair'in bir gün gözaltında tutulduğunu bildirdi.

Alt News'in diğer kurucu ortağı Pratik Sinha, Zubair'in polisten herhangi bir bildirimde bulunulmadan gözaltına alındığını belirtti.

Aktivistler, gazeteciler ve muhalif politikacılar sosyal medya üzerinden olayı basına baskı olarak nitelendirerek Zubair'in derhal serbest bırakılmasını istedi.

Dijital haber kuruluşları ağı DIGIPUB tarafından yapılan açıklamada, "Her bireyin konuşma ve ifade özgürlüğünü kullanma hakkına sahip olduğu bir demokraside, böylesi katı yasaların gazetecilere karşı araç olarak kullanılması yersizdir." ifadesi kullanıldı.

Polis bu ayın başında Zubair'i Müslümanlar hakkında kışkırtıcı açıklamalar yapan Hindu rahipler hakkında "fitneci" ifadelerini kullandığı gerekçesiyle suçlamıştı.

Aleyhinde geçmişte de davalar açılan Zubair, geçen ay Hint yetkililerin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerine de ilk tepki veren gazeteciler arasında yer almıştı.

Hindistan'da gazeteciler son yıllarda çalışmaları nedeniyle giderek daha fazla hedef alınıyor.

Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından yayınlanan bu yılki Basın Özgürlüğü İndeksi'ne göre, Hindistan, 180 ülke arasında 150'inci sırada yer alıyor.

İndekste, "Hükümeti çok eleştiren Hint gazeteciler, topyekün taciz ve saldırı kampanyalarına maruz kalıyor." tespitine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Yeni Delhi India Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title