Haberler

Hes Protestosunda 4 Yaralı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Ahmetler Kanyonu'na yapılması planlan HES projesinin iptali için köylüler protesto eylemi düzenledi.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Ahmetler Kanyonu'na yapılması planlan HES projesinin iptali için köylüler protesto eylemi düzenledi. Firma güvenlik görevlileri ile köylüler arasında çıkan olaylarda 4 kişi yaralandı.

Ahmetler Kanyonu'na yapılması planlanan HES'in iptal edilmesini isteyen köylüler, bu sabah kanyon girişinde toplandı. Köylülerle firma güvenlik görevlileri arasında karşılıklı taşlı saldırıya varan kacga çıktı. Çıkan olayda 3 yöre sakini ile 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Manavgat Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olaylar sırasında bölgeye gelen takviye jandarma ekipleri, köylüleri kanyondan uzaklaştırdı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE SUÇLAMA

Ahmetler Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Mustafa Koç, olayların firma tarafından daha önce verilen bir söze uyulmamasından kaynaklandığını savundu. Koç, "Üç gün önce yapılan görüşmelerde makinelerin çekileceği vaadiyle köylüler buradan çekilmişti. Fakat sonunda çekilmediklerini ve dün gece iş makinelerinin çalışmalara başladığını, faaliyete geçtiğini öğrenmişler ve sabah burada toplandılar. Antalya'dan, Manavgat'tan, farklı köy ve beldelerden gelenler oldu. Bu ırmağın suyundan faydalanan köyülerin hepsi destek veriyor" dedi.

Firma güvenlik görevlilerin havaya ateş açtığını iddia eden Koç, "Hiçbir şey yokken havaya silahla ateş açılması ve greyderi üstlerine doğru sürmelerinden dolayı köylülerimiz endişeye kapıldı ve karşılıklı taş atmalar yaşandı. Bu atışmalardan dolayı 3 köylümüz yaralandı. Köylülerimiz mermileri toparlayıp jandarmaya teslim ettiler" diye konuştu.

Bu kanyonun sadece kendi köylerinin değil Akdeniz'e kadar giden bölgedeki en az 12 köyün yaşam kaynağı olduğunu dile getiren Koç, devletin daha duyarlı davranması, köylüleri de dinlemesi gerektiğini söyledi.

YATIRIMCI FİRMA: DERDİMİZİ ANLATAMADIK

Yatırımcı firma müteahhidi ve HES projesini yürüten firma sahiplerinden Hakkı Tatoğlu ise yaklaşık üç aydır burada olduklarını ve defalarca köylülere bu projenin zararı olmadığını anlattıklarını belirtti. Tatoğlu, "Ama derdimizi anlatamadık. Geçenlerde yine makinelerimize saldırıda bulundular, işçilerimizi dövdüler. Bugün de araçlarımız darp edildi. Taşlarla zarar verildi. Kanyondan aşağıya atmaya çalıştılar. Güvenlik görevlilerimiz de can güvenlikleri için karşılık verdiler" dedi. - Manavgatantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title