Haberler

Haziran'da Beyaz Geceler'de Rusya Bambaşka

Güncelleme:

Yaz mevsiminde kararmak bilmeyen bir gökyüzünün altında Moskova ve St. Petersburg'un muhteşem saraylarını, meydanlarını ve gece hayatını keşfetmek ister misiniz?

Gazella Turizm, gezginleri 11-15 Haziran'da güneşin batmadığı şehir St. Petersburg'da ve dünyanın en önemli metropollerinden Rusya'nın büyüleyici başkenti Moskova'da havanın yalnızca iki saat karanlığa büründüğü Beyaz Geceler'i yaşamaya davet ediyor.

Özgün ve konforlu seyahat arayışındaki gezginlerle birlikte dünyanın farklı noktalarını keşfeden Gazella Turizm, Dostoyevski'nin ünlü romanına ismini veren Beyaz Geceler'i yaşamak isteyen gezginleri 11-15 Haziran'da Rusya'ya bekliyor.

Haziran ayı boyunca süren Beyaz Geceler'de dünyanın dört bir yanından gelen turistler sayesinde bu iki görkemli şehrin geceleri de gündüzleri gibi hareketli geçiyor. Sayısız etkinlik, Rusya'yı bir karnaval ülkesine dönüştürüyor.

1703'te Çar Petro tarafından kurulduğu günden bu yana ülkenin batıya açılan penceresi olan St. Petersburg, aynı zamanda Neva Nehri'nin hayat verdiği kanalları ve irili ufaklı köprüleriyle UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'nde yer alıyor. Napolyon tarafından "Rusya'nın kalbi" olarak nitelenen Moskova ise, uzun yıllar boyunca kentsel kimlik ve yapısını koruyabilen dünyanın sayılı metropollerden biri.

"Beyaz Geceler" turunda Gazella Turizm ile sizi neler bekliyor?

St. Petersburg'da Nevski Caddesi, Isaac Katedrali, Amirallik Binası, Sanatçılar Meydanı, Aurora Gemisi ve Neva Nehri
Puşkin'in eğitim gördüğü okula ev sahipliği yapan Çar Kasabası ve Katerina Sarayı
Çarlık döneminde kışlık saray olarak kullanılan, Rembrandt, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Van Gogh, Raphael, Renoir ve Picasso gibi değerli ressamların eserlerinin sergilendiği Hermitaj Müzesi
St. Petersburg ve Moskova arasında unutulmaz bir tren yolculuğu
Moskova'da Lenin Tepesi, devasa Kurtarıcı İsa Katedrali ve Aziz Vasil Kilisesi
Bir zamanlar en önemli buyrukların duyurulduğu ve şehrin kalbi sayılan Kızıl Meydan
Moskova'nın sembolü olan ve eski bir savunma kalesi olarak da kullanılmış Kremlin Sarayı
Birçok eserin sahibi ünlü şair ve yazar Nazım Hikmet'in mozolesine de ev sahipliği yapan Novodevici Manastırı
Müzeden ya da bir sanat galerisinden farksız olan Moskova metrosu
Dünyaca ünlü Arbat Caddesi'nde gezinti

Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dahil 1300 avro.

Kültür Turları'nda Gazella Turizm farkı

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, en sevilen kültür turlarından biri olan Beyaz Geceler ile ilgili olarak, "St. Petersburg ve Moskova turu, Rusya'nın güçlü kültürel, sosyal ve siyasi altyapısını daha iyi anlamak, Osmanlılar ile yüzyıllar boyu ilişki içinde olmuş dev bir imparatorluğun tarihini daha iyi analiz etmek ve hemen yanı başımızdaki bir ülkenin sahip olduğu bambaşka coğrafi koşulların yarattığı doğal güzelliklerin keyfine varmak için eşsiz bir tur. Bu turda zaman zaman yazar ve sanatçıların izinden gidecek, zaman zaman dünya tarihine ve siyasetine yön vermiş şahsiyetlerin Rusya üzerindeki etkilerine şahit olacağız. Gazella Turizm olarak düzenlediğimiz tüm kültür turları, tıpkı Beyaz Geceler gibi, hep yaşanmamış olanın peşinde olan gezginlere hitap ediyor" diyor.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Rusya Federasyonu Dostoyevski Petersburg Moskova Turizm Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title