Haberler

Bakan Şimşek'ten kira beyannamesi uyarısı

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira beyannameleri konusunda denetim planına aldıkları 1,2 milyon gayrimenkulden yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduklarını belirterek, 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflere yaptırımla karşılaşmamaları için beyanname vermeleri gerektiğini hatırlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira beyannameleri konusunda yaptıkları denetimleri hatırlatarak mükelleflerin bir yaptırımla karşılaşmaması için 5 Nisan'a kadar beyannamelerini vermeleri gerektiğini belirtti.

420 BİN GAYRİMENKULE YERİNDE TESPİT

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Şimşek, "2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz." ifadesini kullandı.

Gelir İdaresi Başkanlığının, idari kayıtları (tapu, MERNİS gibi) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Maliye Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

sade vatandaş:

önce vergilerini affettiğiniz şirketlerle usulsüzce gider gösterip vergi kaçıran büyük firmalarla uğraşın

317
10
yanıtYanıtla
Hasan Kara:

bol keseden sildiğiniz vergileri de alacak mısınız?

281
6
yanıtYanıtla
Şengül Demirci:

Kiracıların ev sahiplerinin evini gasp etmesine sebep olan yasayı da düzeltebilseniz keşke. Artık kiracılar değil, ev sahipleri mağdur. Eski kiracılar evlerin değerinin en az dört katı daha düşük fiyatlarla oturuyorlar ve çıkmıyorlar. Neymiş devlet onları koruyormuş. Ev sahiplerini kim koruyacak peki. Ev sahipleri onlara bedava ve süresiz otursunlar diye mi kiraladılar o evi. Herkes ne zorluklarla ev sahibi oluyor. Lütfen şu kiracı problemine de bir çözüm bulun artık.

155
68
yanıtYanıtla
Berke Dagdeviren:

Saçma, ev ve kira fiyatları sürekli artış gösterirken Sizde evinizi 2 sene kiraya vermeyin o zaman .Sonra artışlarıda üstüne koyarak kiraya verin. Hem kiracı hemde siz uğraşmayın. Ama siz koşullara göre artış istiyorsanız o zaman kiralayanın maaşına her ay zam yapılmadığını göz önünde bulundurun. Aslında birşeylerin sahibinin kendiniz olduğu kanısından uzaklaşın kendinizin dahi sahibi siz değilken .

yanıt30
yanıt33
Erdal Işler:

adalet li bir sistem gelsin üsttek kiracı 30000 e oturuyor alltaki ise 2500 e bu adaletmi

yanıt0
yanıt1
erkan yüksel:

devlete para lazım olunca gelıyor adalet..

146
6
yanıtYanıtla
mstfa Uygr:

Devasa şirketlerin yandaşların emlak zenginlerinin kirasını aldınız,yılda 21.000 kira geliri olanla ugraşın.Benim evim var yaylalik kışın kömur parasi vermemek için zoraki kiraya veriyorum,aylik 4 bin eşyali daire,çocugum var bu kira mama bez parasına gidiyor,diyorsunuz ki buna kira ver 8,10 evi olandan düzenli vergi alabiliyor musunuz,beyanname verdim vergisini ödedim,bu vergi kira bedellerine yansiyacak.

43
2
yanıtYanıtla
Alparslan Çapa:

Kendileri rahat nasil olsa vergi odemiyorlar tc vatandasi deyiller sanki sikinti yok bir ihaleye imza daire dukkan arsa sahibi olurlar herşey beleş.millet umrundami sanki.ceken bilir neyin ne oldugunu.kendileri hic çekmedikleri icin.aksine vatandasin sirtindan geciniyorlar.sonra zam vergi felan filan kendileri tatil inter milan

27
4
yanıtYanıtla
corci:

Antalya'da 600 daire sahibi olanların da vergisi alınıyor mu acaba?

24
2
yanıtYanıtla
Akın Aydin:

Millet emlâk vergilerini veremiyor onu nasıl versin.

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title