Haberler

Hayatını Sokak Köpeklerine Adadı

Tokat'ta 55 yaşındaki Davut Köksal Eker, kendisine ait 12 dönümlük arazide 26 yıldır sokak köpeklerine bakıyor.

Tokat'ta 55 yaşındaki Davut Köksal Eker, kendisine ait 12 dönümlük arazide 26 yıldır sokak köpeklerine bakıyor. Sokak köpeklerine bakmak için tavuk satan işletmeye 20 bin 500 lira borcu olan Eker, şimdi ise köpeklere bakmak için ailesinden kalan 2 dönüm arsayı satışa çıkardı.

Tokat'ta kent merkezinde yaşayan bekar Davut Köksal Eker, 26 yıl önce Yeniyurt Mahallesi'nde bulunan 12 dönümlük arazisinde birkaç köpek beslemeye başladı. Eker daha sonra sokakta bulunan başıboş hayvanları toplayarak çevresini tahtalarla ördüğü arazisinde onlarca köpeğe bakmaya devam etti. Ailesinden kalan arazide bulunan kavakları satarak yaklaşık 80 köpeğin yiyecek masraflarını karşılayan Davut Köksal Eker, yaklaşık 3.5 yıl önce maddi zorluklar yaşayarak kentte bulunan tavuk satışı yapan işletme ile anlaştı. Beslediği 80 köpeği buradan veresiye aldığı tavuk ve kemiklerle besleyen Eker, işletmeye bu süre içerisinde 24 bin TL borçlandı. Bu borcunun 3 bin 500 TL'sini kendi imkanları ile ödeyen Eker, şimdi ise hem kalan borcunu ödemek hem de beslediği köpeklere bakabilmek için ailesinden kalan 2 dönüm araziyi satışa çıkardı. Hayırsever vatandaşlar ve belediyenin katkıları ile de sokak köpeklerine bakan Eker, şimdi ise arazisini satmaya çalışıyor.

"TUTKU HALİNE GELDİ"

26 yıl önce bir köpeğe baktığını söyleyen Eker, "Ondan sonra hayvanlardaki güzelliği gördükçe artık bir tutku haline geldi. Şu anda yavrularla birlikte 80 köpek var. Hayatımı bunlara adadım. Bundan sonra kalan ömrümüzü de Allah uzun ömür verdikçe bunlara bakacağım. Bunları dışarıdan topladım. Genellikle dışarıda atılan köpekler. Atıyorlar beğenmiyorlar, burada güzelleşiyorlar. Bunların dışarıda kalmasına kıyamıyorum. Buralar hem ağaçlıktı. Bütün kavakları sattım sattım bunlara yedirdim. Ayrıca hayırsever vatandaşlar ve belediye de yiyecek getirdi. Ama yeterli değil" dedi.

"SİGARAYI BIRAKTIM, ONLARA HARCADIM"

3 yıl önce maddi zorluklar yaşamaya başladığını kaydeden Eker, şöyle konuştu:

"3.5 senedir sürekli tavuk, kemik aldığım yer var, sürekli veresiye yazdırdım. Borç birikti. Bir ay önce toparladık, 24 Bin lira olmuş. 3.5 Bin lirayı bir ara vermiştim, şimdi ise 20 bin 500 lira borç kalmış. Şimdi 2 dönümlük bir aileden kalan hisseli bir arsa var. Onu satıp, hayvanlarıma bakacağım. Sigara içiyordum, sigarayı kestik o paraları bunlara aktarıyorum. Fakat maddi açıdan zayıfladım. Zayıflayınca böyle oldu. Ama çok memnunum. Severek bu işi yapıyorum." - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeniyurt Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title