Haberler

Hayat Verenlerle Hayata Tutunanlar Bir Araya Geldi

Organ bağışında bulunarak hayat veren aileler ile bağışlanan organlar sayesinde hayat bulanlar, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği programda bir araya geldi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında 'Hayat Verenlerle Hayata Tutunanlar' programı düzenledi. İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen programa Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Altunsoy, sağlık personelleri, organ bağışında bulunan aileler ve nakil olan vatandaşlar katıldı. Programda yakınlarının organlarını bağışlayan ailelere teşekkür belgesi verilirken, nakil sayesinde yaşamına devam bireyler ise, nakil süreci boyunca yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Organ bağışında bulunan ailelerin duyarlılığı sayesinde Bursa'da yüzlerce insana şifa olmaya çalıştıklarını belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "İlimiz organ bağışında dünya markası haline geldi. Hiç şüphesiz ki bu sizlerin duyarlı davranışları sayesinde oldu. İl Sağlık Müdürlüğü olarak 10 yıldır bu konuda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bağış için ailenin izni alındığı andan itibaren, bütün ekiplerimizi seferber ederek, hemen o vatandaşımıza yetişmeye çalışıyoruz. Amacımız ne? Bir canı kurtarabilmek. Yüzlerce insanımız böbrek yetmezliğinden hastanelerimizde tedavileri devam ederken, hayatları sıkıntılı bir süreç içerisinden geçiyor. Bazen de o organı bulamadıklarında maalesef hayatlarını kaybediyorlar. İşte bir insanı yaşatmak için bu seferberliği sürdürüyoruz" dedi.

Bağışçı Ailelere Teşekkür

Böbrek nakli ile babasının hayata tutunduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız ise, başarılı çalışmalarından ötürü organ bağışı çalışmalarında yer alan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program organ nakli ile yaşamını sürdüren kişilerin bu süreçte yaşadıklarını katılımcılara aktarmasıyla devam etti. Program sonunda yakınlarının organlarını bağışlayan ailelere teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title