Haberler

Hastasını Şimdi de Cezaevinden Kurtaracak

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 25 bin liralık borcunu ödeyemediği için açık kalp ameliyatı olduktan 4 gün sonra hastaneden alınarak cezaveine konulan Kıbrıs gazisi 62 yaşındaki İbrahim Şermet için yardım kampanyası başlatıldı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 25 bin liralık borcunu ödeyemediği için açık kalp ameliyatı olduktan 4 gün sonra hastaneden alınarak cezaveine konulan Kıbrıs gazisi 62 yaşındaki İbrahim Şermet için yardım kampanyası başlatıldı. Ameliyatı yapan doktoru Mesut Özcan, yardım için kampanyanın startını verip, 500 liralık ilk bağışı da kendisi yaptı.

Ortaca'da reklam ve tabela işleri yapan Kıbrıs gazisi İbrahim Şermet, geçen 9 Şubat'ta Antalya Memorial Hastanesi'nde, maddi imkanları yetersiz olduğu için heyet raporuyla ücret ödemeden açık kalp ameliyatı oldu. Ameliyatın ardından doktorlar, evli ve bir kız çocuk babası Şermet'e 60 günlük rapor verdi. Sevgililer Günü olan 14 Şubat'ta taburcu olmayı bekleyen Şermet, beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. İşlerinin bozulması nedeniyle piyasaya olan 25 bin lira borcunu, hakkında açılan davada, taahhüt etmesine rağmen ödeyemeyince 3 ay hapis cezası alan Şermet, polis tarafından alınarak Antalya Kepez E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Duruma "Bir can kurtaralım derken birileri Aziz Nesin ülkesinde olduğumuzu hatırlatıyor. Raporu olmasına rağmen cezaevine koyuyorlar. Ameliyat olmuş, ölümden dönmüş birine ölümlerden ölüm beğen diyorlar" diyerek tepki gösteren, operasyonu gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mesut Özcan, hastasını şimdi de cezaevinden kurtarmak için harekete geçti. Opr. Dr. Özcan, tanıdık ve arkadaşlarından da yardımda bulunma talebi gelmesi üzerine Şermet için kampanya başlattı. İş Bankası Ortaca Şubesi'nde hastası İbrahim Şermet'in eşi Songül Şermet'in hesabına, 500 liralık ilk bağışı da kendisi yaptı.

'BAĞIŞLARI BORÇ OLARAK KABUL EDİYORUM'

Songül Şermet, kampanyayı düzenleyen eşinin doktoruna teşekkür edip, "Buradan gelecek olan parayı borç olarak kabul edeceğim. Eşimini sağlığı için böyle bir kampanyanın başlatılmasını kabul etmek durumunda kaldım. Çalışıp, ne kadar para toplanırsa, bunu geri ödeyeceğim. Şu an için önemli olan eşimin sağlığı" dedi.

'80 KİŞİLİK KOĞUŞTA KALIYOR' İDDİASI

Eşinin cezaevinde çok zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğine dikkati çeken Şermet, "Kız kardeşim, dün (perşembe) cezaevine kendisini ziyarete gitti. Saçlarını bir numara vurmuşlar. Kendisi gibi iki, üç ay ceza alan kişilerle aynı koğuşta kalıyormuş. Bir koğuşta 80 kişi kalıyorlarmış. Eşim görüşme yerine güçlükle yüreyerek gelebilmiş. Aldığı ilaçlar uyku yaptığı için sürekli olarak uyuduğunu anlatmış. Eşimin durumunun ulusal basın ve bazı televizyon kanalarında haber olmasının ardından tüm yakınlarımız durumdan haberdar oldu. Haberi görenler ağlayarak bizi arayıp, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hepimiz bir an önce eşimin sağlığına kavuşması için dua ediyoruz" diye konuştu. Şermet, eşinin, açık cezaevine nakledilmesi için cezaevi savcısına dilekçe verdiğini öğrendiklerini de söyledi.

'SAĞLIK DURUMUNU TAKİPÇİSİYİZ'

Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz da Şermet'in sağlık hizmetinden yararlanma durumuyla ilgili gerekli incelemeyi yaptırdığını belirtip, "Sağlık hizmetlerinden yararlanma konusunda herhangi bir sorun olup olmadığına baktırdık. Bununla ilgili bir sorun yaşamadığını, sağlık hizmetlerinden yararlandığını tespit ettik. Sağlık hizmetleri ile herhangi bir sorun yaşarsa takipçisi olacağız ve gidereceğiz" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Kıbrıs Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title