Haberler

Halikarnas Balıkçısı Anılıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Halikarnas Balıkçısı adıyla tanınan ünlü roman ve hikaye yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı ölümünün 40'ıncı yıldönümünde anma etkinlikleri kapsamında heykel ve resim çalışması yapıldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Halikarnas Balıkçısı adıyla tanınan ünlü roman ve hikaye yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı ölümünün 40'ıncı yıldönümünde anma etkinlikleri kapsamında heykel ve resim çalışması yapıldı.Bodrum'a olan sevgisiyle bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı anısına İskele Meydanı'ndaki etkinlik, Muğla Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından düzenlendi. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı Halikarnas Balıkçısı temalı etkinlikte kil ve ahşap heykel çalışmalar ve resimler yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sevdiye Kadıoğlu Halikarnas Balıkçısı'nı anma etkinliklerine katkıda bulunmak istedik. Burada ilkokuldan başlayarak üniversiteden öğrenci grupları ve isteyen katılımcıların bir arada olmasıyla etkinlik düzenledik. Kil, ahşaptan doğaçlama çalışmalar yapıyoruz. Bodrum'u Bodrum yapan Halikarnas Balıkçısı'nı elimizden geldiğince anmaya ve duyurmaya çalışıyoruz dedi. Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın resmi baskılı tişört giyen öğrenciler, Bodrum'u simgeleyen yapılar, adı mavi yolcukla özdeşleşen Kabaağaçlı'nın porte çalışması ve tekneler resmetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevat Şakir Kabaağaçlı Halikarnas Balıkçısı Muğla Üniversitesi Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title