Haberler

Hak-İş'e Bağlı Öz Sağlık-İş Hakkında, Üyelik Karşılığında İşçilere 500 Lira Verdiği İddiasıyla Suç Duyurusunda Bulunuldu

Güncelleme:

Üniversite hastanesinde çalışan bir sağlık emekçisi, Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası’nın işçilere üye olmaları karşılığında 500 lira para verdiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinin ekinde, işçilerin hesabına yatırılar paraların dekontları da yer aldı.

Üniversite hastanesinde çalışan bir sağlık emekçisi, Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası'nın işçilere üye olmaları karşılığında 500 lira para verdiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinin ekinde, işçilerin hesabına yatırılar paraların dekontları da yer aldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen işçi konfederasyonu Hak- İş'e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası'nın üyelik karşılığında işçilere 500 lira verdiği iddia edildi. Ankara'daki bir üniversite hastanesinde çalışan bir işçi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Öz Sağlık- İş Sendikası yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu ve sendikanın işçilerin hesaplarına yatırdığı 500 liranın dekontlarını da dilekçesine ekledi. Suç duyurusunda şunlar kaydedildi:

"Son zamanlarda hastanemiz işçilerinden, Öz Sağlık-İş isimli sendika çalışanlarının kendi sendikalarına üye olmalarını, üye oldukları takdirde kendilerine 500 TL ödeme yapılacağına dair tekliflerin geldiğini, hatta büyük bir kısım işçinin bu sendikaya geçiş yaparak sendikaya üye oldukları ve sendikaya ait banka hesaplarından geçiş yapan işçilerin hesaplarına 500 TL ödeme yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Yaptığım araştırmada, söz konusu sendikanın şikayetçi olduğum yönetim kurulu üyelerince bu yönde bir resmi bir karar alınmak suretiyle ve sendika gelirlerinden yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu nedenle yönetim kurulu başkan ve üyelerinin tamamından şikayetçiyim

Her ne kadar Öz Sağlık-İş Sendikası söz konusu ödemeleri Kasım 2021 tarihinde yapılan Genel Kurul kararına dayanarak yaptığını çeşitli mecralarda ilan etmekte ve ekte örneğini sunduğumuz dekontlardan da görüleceği üzere, ödemeleri 28 Nisan 2022 tarih ve 03.172 sayılı karara istinaden yaptıklarını belirtmişseler de bu eylem ve işlemlerinin ve aldıklarını iddia ettikleri genel kurul kararlarının kanuna açıkça aykırı olduğu aşikardır.

"ÜYE KAYDETMEK İÇİN PARA ÖDEMESİ HUKUKA AYKIRIDIR"

Görüldüğü üzere Öz Sağlık-İş Sendikası, açıkça kanuna ve Anayasa'ya aykırı olarak, hukuka aykırı bir şekilde menfaat elde edebilmek adına işçilerinin iradelerini sakatlayarak kendi sendikalarına üye olmaya zorlamaktadır. Kanuna açıkça aykırı olan bir genel kurul ya da yönetim kurulu kararının herhangi bir hukuki sonuç doğurmayacağı da bilinmektedir. Kaldı ki başka bir sendikanın üyelerini kendi sendikasına kaydetmek için kanuna ve hukuka aykırı olarak para ödenmesi, aynı zamanda ahlaka da aykırıdır."

Öte yandan Öz Sağlık-İş genel kurulunun usulsüz olduğu iddiasıyla da dava açıldığı ortaya çıktı. Eski Öz Sağlık-İş Yalova Şube Başkanı Meliha Melek Kocaer'in, sendikanın üçüncü olağan genel kurulunda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açtığı dava, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 6. Hukuk Dairesi'ne taşındı. Kocaer, istinafa verdiği dilekçede, genel kurul delegelerinin usule aykırı bir şekilde hukuksuzca belirlendiğini ileri sürdü. Kocaer, "Hatta sahte seçim tutanakları düzenlenerek, hiç delege seçimi yapılmadan seçimler yapılmış gibi gösterilerek delegeler belirlendi" dedi. Kocaer, iddiasının delegelerin genel kurul tarihindeki HTS kayıtlarına bakılarak doğrulanabileceğini belirtti. İstinaf, 20 Haziran 2022 tarihinde, iddiaları doğrulayacak yeterli delil sunmadığı gerekçesiyle Kocaer'in başvurusunu esastan reddetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Başsavcılığı Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title