Haberler

Çocuklar için enerji tasarrufu konulu öykü yarışması düzenlenecek

Güncelleme:

Enerjisa dağıtım şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ tarafından, çocuklara enerji tasarrufunu eğlenceli ve öğretici bir yol ile anlatmayı, enerji verimliliği ve tasarruf bilincini benimsetmeyi amaçlayan Enerjimi Koruyorum Projesi'nin 11. yılında "Kısa Öykü Yarışması" düzenleniyor.

Enerjisa dağıtım şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ tarafından, çocuklara enerji tasarrufunu eğlenceli ve öğretici bir yol ile anlatmayı, enerji verimliliği ve tasarruf bilincini benimsetmeyi amaçlayan Enerjimi Koruyorum Projesi'nin 11. yılında "Kısa Öykü Yarışması" düzenleniyor.

Daha önce çocuklara enerji tasarrufu bilincini aşılamak üzere tiyatro oyunu ve geçtiğimiz yıl da dijital oyun uygulaması şeklinde kurgulanan projenin yeni ayağında tüm Türkiye'den 3. ve 4. sınıflarda okuyan çocukların katılacağı özel bir öykü yarışması düzenlenecek. Enerji kaynaklarının verimli kullanılması temalı kısa öykülerin yarışacağı yarışmada belirlenen 10 öykü özel olarak tasarlanmış ve seslendirme sanatçılarının anlatımı ile zenginleştirilmiş bir hikaye kitabına dönüşecek. Son başvuru tarihinin 15 Kasım olduğu yarışma kapsamında hazırlanan özel kitap ise 23 Nisan'da çocuklara armağan edilecek.

Enerji kaynaklarının verimli kullanılması temalı kısa öyküler 15 Kasım'a kadar yarışma jürisinin değerlendirmesi için e-posta yoluyla gönderilebilecek. Seçici kurul tarafından belirlenecek olan 10 öykünün görsel versiyonlarından oluşan resimli kitap 23 Nisan 2022 tarihinde çocuklara armağan edilecek. Öyküler, seslendirme sanatçıları tarafından da seslendirilip sesli kitap formatına dönüştürülecek.

ÖYKÜLER RESME DÖNÜŞECEK

Enerjimi Koruyorum projesi kapsamında, çocukların enerjiyi verimli kullanmayı öğrenmesi ve yarının yetişkinleri olarak enerji verimliliği konseptini benimsemeleri için şimdiye dek 14 ildeki 580 okulda, 280 bin çocuk tarafından izlenen 'Küsmesin Yıldızlar' oyunu sergilenmiş ve geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve 100 bin kezden fazla indirilen mobil oyun geliştirmişti.

"Enerjimi Koruyorum" Projesi 2018 yılında dünyanın en önemli sosyal sorumluluk ödül programlarından olan ve "Kalbi Olan Şirketler" sloganıyla düzenlenen International CSR Excellence Awards "En İyi Enerji Yönetimi Ödülü"nün yanı sıra, yine 2018 yılında "Altın Pusula Ödülü"ne layık görülmüştü.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title