Haberler

Güney Kore Büyükelçisi Yun-Soo Denizli'yi Ziyaret Etti

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cho Yun-Soo, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cho Yun-Soo, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cho Yun-Soo, bir süredir Denizli'ye gelmeyi istediğini belirterek şunları söyledi:

"Şimdiye kadar Türkiye'de sektörel olarak 13 ili gezdim. Günden güne Denizli'ye gelip Pamukkale'yi gezen turistlerin sayısı artmaktadır. Örneğin Koreli turist olarak yaklaşık 250 bin kişi Türkiye'yi ziyaret etmektedir. Bunların hepsi Türkiye'ye geldiğinde mutlaka Pamukkale'yi de ziyaret ediyorlar. Buraya gelen turistlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle Denizli ve Pamukkale'nin çok önemli bir yer olduğunu düşünüyorum."

VALİDEN KENT HAKKINDA BİLGİ

Kentin sanayi ve turizm faaliyetleri hakkında bilgi veren Vali Şükrü Kocatepe, Denizli'nin ev tekstilinde merkez konumda olduğunu, Avrupa başta dünyanın birçok yerinin ev tekstili, havlu ve bornoz ihtiyacını karşıladığını söyledi. Ayrıca mermer, traverten, bakır kablo ve makine üretimlerinde de ihracat yapıldığını belirten Vali Kocatepe, "Turizm alanında Pamukkale UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan önemli bir turizm merkezidir. 19 Antik şehre sahip olan Denizli inanç, kültür ve termal sağlık turizminde önemli bir merkezdir" dedi.

BELEDİYE BAŞKANINI DA ZİYARET

Vali Kocatepe ziyaretin anısına, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cho Yun-Soo'ya çeşitli motiflerle süslü cam, Denizli tanıtım CD'si ve kentte üretilen tekstil ürünlerinden bornoz ve havlu setinden oluşan hediye verdi. Valilik ziyaretinin ardından  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı da makamında ziyaret eden Büyükelçi Cho Yun-Soo, Hierapolis Antik Şehri ile Pamukkale'yi gezdi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Kocatepe Güney Kore Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title