Haberler

Güler Zere İçin Oturma Eylemi

Adana'da Tutuklu Bulunduğu Cezaevinde Kansere Yakalanan Güler Zere'nin Tedavi Edilebilmesi İçin Serbest Bırakılmasını İsteyen 60 Kişilik Bir Grup, Yenibosna'daki Adli Tıp Önünde Dün 12.30 Sıralarında Oturma Eylemi Başlattı.

Adana’da tutuklu bulunduğu cezaevinde kansere yakalanan Güler Zere’nin tedavi edilebilmesi için serbest bırakılmasını isteyen 60 kişilik bir grup, Yenibosna’daki Adli Tıp önünde dün 12.30 sıralarında oturma eylemi başlattı.

Grup adına yapılan açıklamada Ergenekon davasında sağlık sorunları nedeniyle yedi kişinin tahliye edilmesine rağmen Güler Zere’nin ölüme terk edildiği öne sürüldü. Çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan grup adına basın açıklamasını Avukat Naciye Demir yaptı. Açıklamada Güler Zere’nin tahliyesinin Adli Tıp Kurumu tarafından engellendiğini ve geciktirildiğini öne süren Demir, “Güler Zere’nin ağız içi kanserine tutulduğu, yaşamının ağır risk altında bulunduğu ve tedavisi için derhal serbest bırakılması hazırlanan raporlarda açıkça ifade edilmiştir. Tartışmalı birçok karara imza atan Adli Tıp 3’üncü İhtisas Kurulu, bu raporların doğruluğunu kabul etmiş ancak serbest bırakılmaması kararını vermiştir. İtirazımız üzerine dosya yeniden Kurum’a geldi ise de bir ay geçmiş olmasına rağmen hala bir karar verilememiştir” dedi. Grup, oturma eylemini tahliye kararı çıkana kadar sürdürecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title