Haberler

Göçükte 1 İşçinin Öldüğü Madende İnceleme

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde, yaşanan göçük sonrası bir işçinin öldüğü diğerinin ise yaralandığı kurşun madeninde inceleme yapıldı.

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde, yaşanan göçük sonrası bir işçinin öldüğü diğerinin ise yaralandığı kurşun madeninde inceleme yapıldı.

Kalkım Beldesi Hanlar Mevkii'ndeki bir kurşun madeninin odalarından birinde, dün saat 19.00'da göçük oldu. İşçilerden Üzeyir Özçetin (32) öldü, mesai arkadaşı Güner Orhan (50) ise yaralandı. İl Afet Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İŞKUR, SGK ve Özel İdare ekipleri, bugün madende inceleme yaptı. İncelemeye katılan CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, "Olay yeri inceleme ekibi bir inceleme yaptı. Bilirkişi raporunu bekleyeceğiz. Bu açıklanmadan bir şey söylememiz doğru değil. Aldığımız bilgilere göre madenin damarları denilen bölümlerde bir göçük meydana gelmiş. Vefat eden bir kişinin, o göçüğün altında kaldığı, yaralı olarak kurtulan arkadaşın da vücudunun bir bölümünün göçük altına kaldığı bilgisini aldık. Nasıl göçtü? Kusur var mı? Bilirkişi raporuyla belli olacak. O rapor doğrultusunda takipçisi olacağız" dedi.

Milletvekili Öz, daha sonra ise olayda yaralanan Karaydın Köyü'nden Güner Orhan'ın evine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bülent Öz Kalkım Yenice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title