Haberler

Gizli Kamera Görüntüleri Görme Engelli Öğretmeni Görevinden Etti

Güncelleme:

İzmir'de görme engelli Reyhan öğretmen, velilerin sınıfta çektiği gizli görüntüler yüzünden görevden alındı.

İzmir'in Karabağlar İlçesi Duğrallar İlkokulu'nda veliler, İngilizce öğretmeni Reyhan Levent'in görme engeli nedeniyle öğrencilere iyi eğitim veremediğini, derste öğrencilerin dışarı çıktığını ve güvenlik zafiyeti olduğunu iddia ederek gizlice girdikleri sınıfta görüntü çekti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, masada oturan Reyhan öğretmenin ayağa kalkan öğrencileri fark etmediği yer aldı. Veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazıp, öğretmenin görevden alınmasını istedi. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Reyhan Levent de görüntü çeken velinin tespitini isteyip hukuk mücadelesi başlattı.

RAPORU BEKLEMEDEN GÖREVDEN ALDILAR

Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Levent'in öğretmenlik yapıp yapamayacağı konusunda rapor almasına karar verdi. Ancak 17 yıllık öğretmene önceki gün Milli Eğitim'den idari hizmetlere alındığına dair e-posta gönderildi.

Gönderilen yazıda, "İl Milli Eğitim Maarif Müfettişleri tarafından yapılan inceleme ve soruşturma işlemi yapılmış ve Valilik makamınca idari işlerde görevlendirilmesi uygun görülmüştür" denilerek Reyhan Levent'in öğretmenlikten alındığı bildirildi. Reyhan öğretmenin bayramdan sonra Valilik tarafından belirlenen bir kurumun idari işlerinde görevlendirilmesi bekleniyor.

"EŞİM ELİNDEN ÖĞRETMENLİĞİ ALINARAK CEZALANDIRILDI"

Eşinin geri hizmette görevlendirildiği yönünde kararı Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen e-posta ve telefonla öğrendiklerini belirten Reyhan öğretmenin eşi Kadir Levent, "Eşim umreden geldikten sonra kararı duyunca çok üzülecek. Öğrencilerini çok seviyordu. O görüntüyü çekenler ceza almadı, eşim elinden öğretmenliği alınarak cezalandırıldı" dedi.

Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan ise Reyhan öğretmenin göreve iadesi için hukuki mücadele başlatacaklarını açıkladı.

"KARAR DÖNÜLMEZ BİR YOL DEĞİL"

Engelli öğretmen hakkında soruşturmayı Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açmıştı. Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya şunları söyledi:

"Öğretmenimiz şu an izinli. İzni bittikten sonra kendisi ile görüşüp uygun bir yerde görevlendireceğiz. Biz engellilerin her zaman hakkını koruyoruz. Büro veya isterse engelliler okulunda uygun yerde görevlendirebiliriz. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Karabağlar İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (42)

öğretmen:

burda suçlu engelli Bİr öğretmenimin engelinini kullananan saygısız çocuklar yetiştiren velilerdir. terbiyenin eğitimin bittiği noktadayız liselere gidinde bayan hocalara ne tür saygısızlıklar yapıldığını görün. suçlu kim AİLE =VELİ

43
5
yanıtYanıtla
xzx:

Sen öğretmenliğe başvuru yaparken göz doktorunun yanına çay içmeye mi gittin, Bir insan memuriyete ilk girişte rapor almak için o doktorların yanına hasret gidermeye mi gidiyor. . Allah bütün hastalara şifa versin. Şu mübarek günde insanı günaha sokmayın.

yanıt4
yanıt0
uşaklı psikopat:

amaç gerçekten çocukların İngilizce eğitimi alması ise, bunu yaparak çocuğunuza kötülük yaptınız ve kul hakkına girdiniz. yok bizim çocuklar eğitim almasa da olur, onlara dadı lazım, koyun güder gibi, çobanlık yapacak biri lazım diyorsanız vah sizin insanlığınıza.

39
0
yanıtYanıtla
Öğretmen:

Ahlak sahibi çocuklar yetiştirmek yerine öğretmeni suçlamak kolay gelmiş olsa gerek.

39
0
yanıtYanıtla
Suat Demiray:

Yaziklar olsun böyle velilere. Siz önce o ögretmeni isinden edeceginize, cockuklariniza , insanlarin zaaflarindan, yararlanmamayi ögretin be cahiller. Arti derse girip kameraya alan velilelerede iyi bir ceza gelmesei lazim !!!

31
5
yanıtYanıtla
Zavallilar:

Öyle veliler var ki çocuğuna cep telefonu ile sınava girip yazılı kağıdının fotosunu çektirip başka birine okuturrup öğretmene şantaj yapan madem çocuklarınız bu kadar zeki göndermeyi okuluna inanın okullarda eğitim öğretim verilmiyor çünkü anne babalar çocukları okula yolluyorum ama evde hiç ilgilenmiyor okul birçok veli tarafından kurtuluş gibi görünüyor

yanıt5
yanıt1
YASEMIN CINAR:

INSANLARDA VICDAN KALMAMIS. . TERBIYESIZLIK YAPTIKLARI. HERSEYDEN ONCE YETISTIRDIKLERI EVLATLARINA SOZ GECIRSINLER. . .

28
2
yanıtYanıtla
bakmak ve görmek:

görme engelli öğretmenin sınıfına kamera koyun hangi öğrenci dersten kaçıyorsa cezasını verin kadının suçu ne , asıl görme engelli o okulun idarecileri ve öğrencilerin velileri , , ,

25
2
yanıtYanıtla
CAHİLİ CÜVELA TAKIMI:

VELİLER BOĞAZİÇİ MEZUNU HERALDE

26
1
yanıtYanıtla
AKEPEDEN BÜYÜK SORUNUMUZ YOK.:

O SERSERİ VELİ OLACAK MAHLUKAT ÖĞRETMENE KABAHAT BULACAĞINA SALAK ÇOCUĞUNUN DERSİ TERKETMESİNİ ÖNLESEYDİ DAHA İYİ OLURDU.

22
4
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title