Haberler

Giresun TSO'dan DTSO'ya Ziyaret

Güncelleme:

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, DTSO'yu ziyaret ederek çeşitli konularda fikir alış verişinde bulundu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Kahraman Papatya ve Genel Sekreter Ferdani Gökdere tarafından karşılanan Çakırmelikoğlu yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar tarafından bölgenin siyasi, politik ve ekonomik yapısı hakkında detaylı bilgiler verilen Çakırmelikoğlu bu tür ziyaretlerin farklı kültürlerin birbirini tanıması ve önyargıların yıkılması açısından çok önemli olduğunu belirtti. Sayar ise fikirsel çatışmaların en büyük sebebinin, birbirini tanıma noktasında eksikliklerden kaynaklandığını belirterek,"Empati yapmak ve önyargılarımızdan arınmak, toplumların birbirini anlaması açısından çok önemlidir. Bizler empati yapabildikçe anlamsız önyargılarımızdan arınabilir ve toplumsal kaynaşmayı ve bütünlüğü sağlayabiliriz" dedi.

Yerel seçim sonuçlarına ve son dönemler gündemde olan demokratik özerklik projesine de değinen Sayar, özerkliğin sanılanın aksine ayrılıkçı bir proje olmadığını, Avrupa Birliği uyum sürecinde yerel yönetimlerin güçlenmesiyle paralellik gösteren bir proje olduğunu dile getirdi. Ziyaret karşılıklı plaket takdimiyle sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Sayar Metin Aslan Diyarbakır Giresun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title