Haberler

Giresun: Giresun'da, Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılara Ödül

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (Gtso) Tarafından, 2005 Yılı Vergi Rekortmenleri ile Başarılı İhracatçılar Düzenlenen Törenle Ödüllendirildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından, 2005 yılı vergi rekortmenleri ile başarılı ihracatçılar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, GTSO Başkanı İbrahim Yamak, GTSO Meclis Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun'da bulunan firma yetkilileri ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Kocetepe, vatandaş olmanın en önemli görevlerinden birinin vergi borcunu ödemek olduğunu ifade ederek, bu anlamda vergi rekortmeni olan kurum ve kuruluşları tebrik ettiğini söyledi. Kocatepe, ülke ekonomisine önemli döviz girdisi sağlayan ihracatçıların başarılarının bundan sonra da devam etmesini istediklerini kaydetti.

GTSO Başkanı İbrahim Yamak ise, Giresun'da 8 bin 680 Gerçek Usul Gelir Vergisi mükellefi, 9 bin 89 Basit Usul Vergi mükellefi, bin 664 Kurumlar Vergisi mükellefi bulunduğunu belirterek, Giresun Defterdarlığı'nca 2005 yılı içinde tahakkuk edilen 168 milyon 206 bin 650 YTL verginin, 138 milyon 674 bin 656 YTL'sinin tahsil edildiğini aktardı.

Törende konuşmaların ardından, 2005 yılında Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi'nde ilk 10, ihracatta ilk 5 sırayı alan ve şahıs firmaları süresi 50 yılın üzerinde olan 5 firma sahibine ödülleri verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title