Haberler

Gerçek Sandılar, Tatbikat Çıktı

Sinop'ta eski devlet hastanesi binasındaki yıkım alanında enkaz altında kalan işçileri kurtarmaya çalışan ekip, operasyonun tatbikat olduğunu dakikalar sonra anladı.

Sinop'ta eski devlet hastanesi binasındaki yıkım alanında enkaz altında kalan işçileri kurtarmaya çalışan ekip, operasyonun tatbikat olduğunu dakikalar sonra anladı.

Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından Sinop eski devlet hastanesinin yıkım çalışmaları sırasında arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Samsun'dan çağrılan arama kurtarma ekibi "Hastane yıkımı sırasında işçiler enkaz altında kaldı" denilip yardımcı kuvvet olarak istendi. Apar topar Sinop'a gelen ekip enkaz alanına ulaştı. Sinop'tan 8, Samsun'dan 3 kişilik arama kurtarma ekibi, sağlık ekipleri ve polisler ile birlikte yaklaşık 45 görevlinin hazır bulunduğu tatbikata 2 özel eğitimli arama kurtarma köpeği de katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tatbikat olayını gerçek zanneden Samsun ekibi, önceden enkaz altına saklanmış 3 kişiyi aramaya başladı. Köpekler enkaza girdikten sonra ilk yaralıyı 3 dakika içinde buldu. Toplamda 10 dakika gibi bir zamanda yerlerini doğru tahmin edip 3 yaralıyı da bulan ekip uygulamanın tatbikat olduğunu yaralıların hepsini kurtardıktan sonra öğrendi.

Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdür Ümit Ünal, tatbikatın başarıyla tamamlandığını söyledi. Tatbikata destek veren tüm kurumlara da teşekkür eden Ünal, "Bu tür habersiz tatbikatları zaman zaman yapıyoruz. Olası bir felaketlere ekiplerimizin her an hazır olmasını amaçlıyoruz. bu gün de ekiplerimiz iyi bir imtihan verdi" dedi. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ümit Ünal Samsun Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title