Haberler

Geleceğin İşleri Akademisi kursiyerleri Ankara'da teknoloji firmalarını ziyaret etti

Güncelleme:

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen Geleceğin İşleri Akademisi projesi kapsamında eğitim alan kursiyerler, Ankara'da ileri teknoloji konusunda çalışmalar yapan kurumları ve firmaları ziyaret etti. Heyet, Anıtkabir'i de ziyaret etti ve çeşitli teknoloji merkezlerini gezdi. Proje kapsamında KTÜ'de Yenilikle Geleceğe Sektörel Oryantasyon ve Kariyer Günleri etkinliği düzenlenecek.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) ortaklaşa yürüttüğü "Geleceğin İşleri Akademisi (Future Skills Academy)" projesi kapsamında eğitim alan kursiyerler, Ankara'da ileri teknoloji konusunda çalışmalar yapan kurumları ve firmaları ziyaret etti.

TTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Meclis Üyesi Hakan Önel, TTSO yetkilileri ve proje koordinatörleri ile kursiyerler ve öğretim üyelerinden oluşan 47 kişilik heyetin, Ankara'daki teknik gezide Anıtkabir'i ziyaret ettiği belirtildi.

Çelebi ve beraberindeki heyetin, Ankara Sanayi Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi, TOBB ETÜ Ebuliz Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Mükemmeliyet Merkezi, ODTÜ Teknokent, ODTÜ Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi'ni de ziyaret ettiği aktarılan açıklamada, gezi programının son durağının ODTÜ Tasarım Fabrikası olduğu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın da katıldığı ziyarette Direktör Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç ve ekibinden çalışmalarla ilgili bilgi alındığı, tasarım fabrikasının atölyelerinde yapılan çalışmaların incelendiği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TTSO Başkanı Erkut Çelebi, "Öğrencilerimiz ve hocalarımız Ankara'da dolu dolu iki gün geçirdi. Projemiz kapsamında eğitimlerini aldıkları sanal ve artırılmış gerçeklik, katmanlı üretim ve tasarım gibi konularda ileri düzeyde çalışmalar yürüten kurumları ve özel firmaları ziyaret ederek yeni fikirler edindi. Bizleri ağırlayan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan proje kapsamında 15-17 Mayıs'ta KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yenilikle Geleceğe Sektörel Oryantasyon ve Kariyer Günleri etkinliği gerçekleştirilecek. Yerel ve ulusal firmaların stantla katılım sağlayacağı kariyer günlerinde düzenlenecek panellerde teknoloji sektöründeki gelişmelerle ilgili sunumlar yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Anıtkabir Karadeniz Ankara Eğitim Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title