Haberler

Geçirdiği Kaza Motosiklet Tutkusundan Vazgeçiremedi

Mersin'de 2005 Yılında Düzenlenen Motosiklet Yarışına Katılmak Üzere Yola Çıkan ve Geçirdiği Kaza Sonucu Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Olan Türkiye 3'ncüsü Konyalı Motosiklet Yarışçısı Yusuf Cömert, Tekerlekli Sandalyede Bile Kaskını Elinden Düşürmüyor.

Mersin'de 2005 yılında düzenlenen motosiklet yarışına katılmak üzere yola çıkan ve geçirdiği kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Türkiye 3'ncüsü Konyalı motosiklet yarışçısı Yusuf Cömert, tekerlekli sandalyede bile kaskını elinden düşürmüyor.

2003 yılında motosiklet yarışlarında Türkiye 3'ncüsü olan Yusuf Cömert, küçük yaşlardan beri çevresinde motosiklet tutkunu olarak biliniyor. Konya'da bu konuda faaliyet gösteren iki kulüpten birisi olan 30 üyeli Selçuklu Motosiklet Kulübü'nün başkanlığını yürüten Cömert, 2005 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını söyledi. İyileşip tekrar motosiklete bineceği günlerin hayalini kurduğunu belirten Cömert'in en büyük ideali ise Konya'ya bir yarış pisti kazandırmak. Bu konuda kulüp olarak Selçuklu Belediyesi ile temas halinde olduklarını, ancak pahalı bir yatırım olması nedeniyle şu an için pist yapımının gerçekleşemediğini dile getiren Cömert, "Ben iyi olacağıma inanıyorum. İnşallah iyileşirsem Konya'ya bu pisti kazandırmak için faaliyet göstereceğim. Bu konudaki girişimlerimiz halen devam ediyor. Kulüp başkanlığının yanında Motosiklet Federasyonu'nda Disiplin Kurulu Başkanlığı'nı da yürütmekteyim. Son yıllarda motosiklet sporlarına karşı gençlerimizin büyük bir ilgisi var. Motosiklet alan genç sayısı her geçen gün artıyor. Ancak, meydana gelen kazalar nedeniyle ailelerin tabii ki bu spora olan farklı bir bakış açısı var. Biz bunu yıkmak istiyoruz. Eğer bu spor eğitim alınarak, bilinçli olarak yapılırsa istenmeyen olaylar önlenebilir ya da en aza indirilebilir" dedi.

Cömert, gençleri motosiklet eğitimi almaya çağırırken, büyükşehirlerde bulunmasına rağmen halen Konya'da bir motosiklet kursunun olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti. Motosiklet tutkunu gençlere kısa mesafe de olsa seyir halinde iken mutlaka kask giyilmesi gerektiğini hatırlatan Cömert, "Motosiklete binen kişi kaskını devamlı takmalı, özel kıyafetlerini giymelidir. Trafikte ise hızlı seyretmemesi en doğru davranıştır" diye konuştu.

Cömert, Selçuklu Motosiklet Kulübü'nün halen 5 yarışçısının bulunduğunu, bunların yarışlara hazırlandığını, sık sık ilçe gezileri düzenleyerek sporcularına moral vermek ve oksijen depolamasını sağlamak istediklerini de belirterek, "Beyşehir'de zaman zaman geldiğimiz adreslerden birisi" şeklinde konuştu.

(ARÖ-FM-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title