Haberler

Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor

Güncelleme:

Gazze Şeridi'nde İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve binaların büyük bir kısmı yıkıldı. Bölge halkı uluslararası toplumdan ve Arap-Avrupa ülkelerinden İsrail'e baskı yaparak savaşın bir an önce sona ermesini istiyor.

ÇEKİM TARİHİ: 6 Nisan 2024

1. ANONS (İngilizce): SANAA KAMAL, Xinhua muhabiri

2. Gazze sakinlerinin çeşitli görüntüleri

5. Gazze'den çeşitli görüntüler

ANONS (İngilizce): SANAA KAMAL, Xinhua muhabiri:

"Kuşatma altındaki kıyı şeridinde altı ay geride kalırken, 2,3 milyondan fazla Filistinli, İslami Hamas hareketinin Gazze Şeridi'nde iktidarı ele geçirmesinden bu yana gerçekleşen en şiddetli İsrail saldırılarından birini yaşıyor.

Devam eden İsrail hava saldırılarında şu ana kadar 33.000'den fazla Filistinli öldürüldü. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı resmi verilere göre, öldürülenlerin çoğu çocuk ve kadınlardan oluşuyor.

Öte yandan, kıyı şeridi bölgesi genelinde Filistinlilere ait tesis ve binaların yüzde 80'inden fazlası İsrail ordusu tarafından tamamen ya da kısmen yıkıldı.

Sürekli olarak savaşın ne zaman biteceğini soran bölge halkı, uluslararası toplum ile Arap ve Avrupa ülkelerine, savaşa bir an önce son vermesi için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuyor. Ayrıca, yıkıntılar üzerine çadır kuracak olsalar bile İsrail'in, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki ve Gazze kentindeki evlerine dönmelerine izin vermesi yönünde baskı yapılmasını istiyorlar."

"Hayatımızda böyle bir savaş görmedik. Umudumuzu ve gücümüzü kaybettik. Kocamı ve oğullarımı bu savaşta kaybettim. Artık yanımda değiller."

"Burada hayat çok zor. İnsanların ihtiyaç duydukları şeyleri alacak parası yok. Ayrıca herhangi bir gelir kaynakları da yok."

Hamas, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, liderlerinden oluşan bir heyetin Pazar günü Gazze'de ateşkes ve İsrail ile olası bir rehine-esir takasını görüşmek üzere Mısır'a gideceğini duyurmuştu.

Yerel medyada son çıkan haberlere göre ise İsrail, bir tugayı hariç olmak üzere Pazar günü Gazze'nin güneyinden tüm kara birliklerini çekti.

Gazze Şeridi'ni ikiye bölen ve şeridin güneyindeki sivillerin kuzeye geri dönmesini engelleyen Nahal adlı tugay, Gazze'nin orta kesiminde kalmaya devam edecek.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Filistin'in Gazze kentinden bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

İsrail Gazze Uluslararası Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title