Haberler

Gaziosmanpaşa'da yaşanan toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi

Güncelleme:

İstanbul Gaziosmanpaşa'da gerçekleşen toprak kaymasında tahliye edilen binaların sayısı 24'e yükseldi. Tahliye edilen binalarda yaşayan 96 kişinin 78'i otellere yerleştirilirken, 18 kişi ise kendi istekleriyle akrabalarının evine yerleştirildi. Öte yandan yaşanan toprak kaymasının görüntüleri de ortaya çıktı.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta saat 19.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması böyle görüntülendi

24 BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı alanda tahliye edilen bina sayısı 24'e yükselmiştir. Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları, 20 Nisan cumartesi günü İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması böyle görüntülendi

Valilikten yapılan ilk açıklamada, olayda toplam 14 gecekondu etkilendiği, bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Valilik daha sonraki açıklamasında ise tahliye edilen bina sayısının 24'e yükseldiğini belirtti.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması böyle görüntülendi

TOPRAK KAYMASI KAMERADA

Toprak kaymasının yaşandığı anları, bazı vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntüledi.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması böyle görüntülendi

"BURANIN SORUNU 1-2 AYLIK DEĞİL, 10 SENELİK MEVZU"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Zakir Cezayiroğlu, evinde oturan kiracısının da tahliye edildiğini belirterek, şunları söyledi: "Buranın sorunu bir, iki, üç aylık değil. On senelik mevzu. Burası bayağı dik, uçurum. Burası aslında kayalık. Sağlam bir zemini var ama herhalde aşağıdan boşalttılar. Yıldıztabya Futbol Sahası'nı boşalttılar, birinci etabı yaptılar. İkinci etap için de muhtemelen oydular, herhangi bir kazık çalışması yapmadılar, diye düşünüyoruz."

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması böyle görüntülendi

"ÇOK MAĞDUR İNSAN VAR, AŞAĞIDA EVLERİ YIKILANLAR VAR"

Yarın olay yerine bakılacağını aktaran Cezayiroğlu, "Çok mağdur insan var. Aşağıda evleri yıkılanlar var. Aşağısı dik bir bayır. Antalya falezleri gibi. Yokuş falan değil. Çok büyük çalışma yapmaları lazım önlem almaları için." diye konuştu. Cezayiroğlu, evlerin oturulacak durumda olmadığını da sözlerine ekledi.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması böyle görüntülendi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Cep Telefonu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

orhan aydın:

Keçinin gezerken zorlandığı yerlere ev yapıyoruz sonra yok heyelan oldu ne zaman kâinat kitabını doğru okumaya başlayacağız

176
3
yanıtYanıtla
Demir Acer:

Yapmışlar ve zamanin bilirkişi mühendisleri yol vermiş)) fakat yorumun kapak olmuş tabiki anliyana.

yanıt7
yanıt0
Sihirbazın Çırağı:

Bugün ne biçim bir gündü ya Kaos, Anarşi, Kargaşa, Yıkım, Korku, Endişe, Heyecan... Ruhsal bilinçlerle yaşayan canlılar arasında gerçekleşen The Purge yani Arınma Gecesi filmi gibiydi...

120
2
yanıtYanıtla
Ferhat null:

DAHA DURUN İSTANBULUN BASİNA GELENLER AZ BU BAŞLANGIÇ

51
71
yanıtYanıtla
Harun SİZER:

kayalık yerde toprak kayması olmaz bir avuç toprak dökülmüş yaygara yapmışlar

2
7
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

İster kaçak diskoda yanarak ister toprak altında kalarak ister iette otobüsüyle viyadükten aşağı uçarak veya otobüsle denize dalarak imamoğlu belediyeciliğinde istediğiniz gibi ölebilirsiniz hizmette sınır yoktur.

1
1
yanıtYanıtla
U K:

Google Haritadan baktim. Hemen asagisinda kazilmis yeni binalar yapilmis bir alan var.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title