Haberler

G-8 Zirvesinin Sonuç Bildirisi Yayımladı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde yapılan G-8 zirvesinin sonuç bildirisinde, küresel büyümenin ''yaygın ve güçlü'' olduğu belirtildi.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde yapılan G-8 zirvesinin sonuç bildirisinde, küresel büyümenin ''yaygın ve güçlü'' olduğu belirtildi.

G-8 zirvesine ev sahipliği yapan dönem başkanı Rusya tarafından yayımlanan sonuç bildirisinde, ''Küresel büyümenin güçlü kalmaya devam ettiği ve daha fazla yerleşmeye başladığı sonucuna vardık'' denildi.

Zirvede yüksek enerji fiyatları ve küresel dengesizliklerin de ele alındığı belirtilen bildiride, ticaretin liberalleşmesine olan desteğin devam edeceği vurgulandı.

Bildiride, ''küresel büyümenin yaygın ve güçlü olduğu'' ifade edilirken, uluslararası barış ve güvenlik için en büyük tehdidin kitle imha silahlarının yayılmasının yanı sıra uluslararası terörizm olduğu kaydedildi.

Sonuç bildirisinde, ''O yüzden uluslararası topluluk bu soruna uygun karşılığı vermeli ve bu tehdidi sona erdirmek için kararlı eylemlerde bulunmalı. Kitle imha silahlarının yayılmasını önlemek için diğer ülkelerle işbirliği yapma taahhüdümüze bağlı olduğumuzu belirtmek isteriz'' denildi.

İran'ın nükleer programının yol açtığı krizle ilgili olarak da bildiride, BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleriyle Almanya tarafından İran'a sunulan önerilere destek verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title