Haberler

Fransa'dan Bir Heyet İstanbul Adliyesine Geldi

Fransa'dan Gelen Hakim ve Savcılardan Oluşan 7 Kişilik Bir Heyet, İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'i Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Ziyaret Etti.

Fransa'dan gelen hakim ve savcılardan oluşan 7 kişilik bir heyet, İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'i Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ziyaret etti.

Heyette Paris Başsavcılığı Terörle Mücadele Bölüm Başkanı Anne Kostomaroff, Paris Adliye Mahkemesi Sorgu Hakimi Tkrerry Fragnoli, Fransa'nın Türkiye Büyükelçilik İrtibat hakimi Phiplipe Dorcet de hazır bulundu.

Fransa'dan gelen heyetin başta yasa dışı terör örgütü PKK ve TİKKO olmak üzere terör örgütleri hakkında bazı bilgi alış verişinde bulundu. Heyetin PKK örgütüyle ilgili bazı evrakları adliyeden aldığı öğrenildi.

Heyetin uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan bir sanığı cumhuriyet savcısı Nuri Çığ huzurunda tanık olarak dinlediği, heyetin sanığa bazı sorular sorduğu belirtildi.

Heyetin, Fransa'da 2 ay önce terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden bazılarının Türkiye'de haklarında dava açıldığı, heyetin başta bu şüpheliler olmak üzere diğer gözaltılarla ilgili de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'yla görüştüğü belirtildi. Heyetin Ankara'daki işlemlerinin ardından İstanbul'a geldiği öğrenildi. Heyet adliyeden ayrılırken Başsavcı vekili Turan Çolakkadı ve Savcı Nuri Çığ tarafından uğurlandı.

Heyet öğle yemeğini Beşiktaş'ta bir restoranda başsavcı Aykut Cengiz Engin,

Başsavcı vekili Turan Çolakkadı, cumhuriyet savcıları Nuri Çığ, Ali Cengiz Hacıosmanoğlu ve Süleyman Pehlivanla birlikte yedi.

(YM-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title