Haberler

Fransa, Avrupa'daki"Vergi Cennetlerine" Savaş Açacak

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa ve dünyadaki "vergi cennetlerine" savaş açacağını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa ve dünyadaki "vergi cennetlerine" savaş açacağını açıkladı.

İstifa eden Bütçe Bakanı Jerone Cahuzac'ın yurt dışındaki gizli banka hesaplarının ortaya çıkması ve hakkında dava açılmasıyla birlikte zor günler geçiren Hollande, vergi kaçakçılığı ve yurt dışındaki hesaplarla ilgili olarak etkili tedbirler almak istediğini söyledi.

Vergi kaçakçılığıyla mücadele için şeffaf bir bankacılık sistemin oluşturulmasının gerekli olduğunu ifade eden Hollande, Fransız bankalarının, yurt dışındaki şubelerini kamuoyuna açıklamalarını zorunlu kılacaklarını söyledi.

Le Monde cumartesi günkü sayısında, Fransız "BNP Paribas" ve "Crédit Agricole" bankalarının, 1990 ve 2000 yılları arasında merkezi Asya ülkelerinde olan ve "vergiden muaf cennetler" olarak anılan adalarda offshore şirketler kurulmasına yardımcı olduklarını iddia etmişti.

Gazete haberine kaynak olarak, yaklaşık 60 ülkeden 160 gazetecinin oluşturduğu bir ağ olan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) adlı kuruluşun çalışmasını gösterdi.

Offshore bankacılığı, genellikle küçük ada ülkelerinde yapılmasına rağmen, İsviçre, Lüksembourg ve Andora gibi ülkelerdeki bankacılık için de kullanılan bir terim. Offshore bankacılığın sağladığı avantajlardan bazıları, çok düşük vergi ya da sıfır vergi imkanı, gizlilik, mevduata kolay erişim ile siyasal ve finansal istikrarsızlığa karşı koruma olarak biliniyor. - PARİS

Kaynak: AA / Güncel

François Hollande Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title