Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu hain saldırıyı milletimizin sayesinde atlattık." dedi.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu hain saldırıyı milletimizin sayesinde atlattık." dedi.

Sarı, Aladağ Kaymakamlığı ve Aladağ Belediyesi tarafından düzenlenen "demokrasi ve bayrak yürüyüşü"ne katıldı.

Burada konuşan Sarı, Türkiye olarak hain, sinsi ve kalleşçe yapılan bir saldırıya maruz kaldıklarını söyledi.

Milletin, vatan aşkıyla meydanları doldurduğunu ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Bu hain saldırıyı milletimizin sayesinde atlattık. Bu hainler sizlerin verdiği vergilerle alınan tankımızı, tüfeğimizi, uçağımızı ve helikopterlerimizi maalesef bize karşı kullandılar. Ülkemizin varlığı ve kalbi olan Gazi Meclisi bile bombaladılar. Böyle bir alçak saldırı asla affedilemez. Bu hainler en ağır ceza ile cezalandırılacaklar. Darbe teşebbüsünün olduğu günden beri meydanları sabahlara kadar boş bırakmadınız. Ankara'da bile ilk anlardan beri Aladağlılar vardı. Onların selamını getirdim sizlere. Allah hepinizden razı olsun. Biz bu meydanlara iman ve vatan aşkıyla geliyoruz. Milletimizin bu hain saldırıya karşı dik duruşunu görünce Türk Milleti'nin büyüklüğünü bir kez daha hep birlikte gördük. Bir hain darbe kalkışmasının önlenmesinin mimarı olan milletimize ve siz Aladağlı hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyorum."

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de vatandaşların bayrağa ve demokrasiye sahip çıktığını belirterek, "O vatan hainlerinin bütün hesapları bozuldu. Allah'ın içinde olmayan hesaplar hep böyle yenilmeye mahkumdurlar. Sayın Cumhurbaşkanımız o küçücük telefon ekranından milletine seslenerek 'biz bu ülkeyi bu hainlere bu şerefsizlere bırakmayacağız' dedi ve millet arkasından yürüdü." diye konuştu.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ise Alparslan'ın, Fatih'in torunları olduklarını aktararak, "Bizler içinden Ulubatlı Hasanları, Nene Hatunları çıkarmış bir milletiz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle 79 milyon tek milletiz. Bu hainler gücümüzü bilemediler. Allah hesaplarını bozuverdi. Onlar bu yapmış oldukları hainliğin cezasını bulacaklar." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Ahmet Ziya Filizer ve Belediye Başkanı Mustafa Akgedik'in de FETÖ'nün darbe girişimini kınayan konuşmalarının ardından dua edildi, mehter marşı gösterisi sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Güldemet Sarı AK Parti Aladağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title