Haberler

Eskişehir'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar Bir Araya Geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Eskişehir’de bir araya geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Eskişehir'de bir araya geldi.

Odunpazarı Alaaddin Parkı'nda bir araya gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Kütahya, Ankara, Bursa ve İstanbul'dan da katılım olurken, Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak'a yoğun destekte bulunuldu. Katılımcılar tarafından zaman zaman "Edirne'den Kars'a, Jüpiter'den Mars'a, ne zaman çıkacak bu yasa?" sloganları atıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, yaptığı açıklamada dernek ve yaşadıkları mağduriyetlere değindi. Özüpak, "Mecliste 10 tane kanun teklifimiz var; Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmek üzere. Bunların görüşülme tarihini bekliyoruz. Bu süre zarfında da biz tüm Türkiye olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün Eskişehir'deyiz. 2 hafta evvel Bursa'daydık ve ilerleyen süreçte de tüm Türkiye'de gücümüzün yettiği kadar biz mücadelemize devam edeceğiz. Bizim çalışmalarımıza göre sayımız 1 milyon civarı ama tabii sosyal medyada, açıklamalarda bu sayımız kat kat üstünde olan bir sayı. Bu bilgi kirliliğini gidermek amaçlı yasanın bizlere tanımış olduğu hakla derneğimizin sivil toplum kuruluşu olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına dilekçemizi ilettik. Bununla ilgili sonuç bekliyoruz. Gelen sonucun da tüm medyada paylaşımını yapacağız" ifadelerini kullandı.

"İşin içinden çıkılmaz bir sorunla bizleri baş başa bırakıyor"

Emeklilikte yaşa takıldıkları için yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Özüpak, "Biz kazanılmış bir hakka sahipken 4447 sayılı Kanun'un 8 Eylül 1999'da çıkarak geriye doğru işletilmesi, oysaki hukuk kanunlarına göre bir yasa çıkacaksa ileriye doğru çıkması gerekiyor. Dünya ve Türkiye'de ilk defa uygulanan ve mağduriyet oluşturacak şekilde uygulanan bir yasayla bizim iki şart olan kadınlarda 20 yıl, 5 bin prim günü, erkeklerde 25 yıl, 5 bin prim günü ile bu haklara sahipken 3'üncü bir şart olan yaş haddini getirdiler. Bu da tabii ikinci tura geçişimiz oldu. 2 ila 17 yıl yaş şartı ile en büyük mağduriyetlerimizden birisi. 45-50 yaş aralığındayız. En büyük sıkıntımız işsizlik. Yaşımızdan dolayı ya da çalışan arkadaşlarımızın yine yaşından dolayı işten çıkarılmaları. Bu da ne oluyor? Sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak işin içinden çıkılmaz bir sorunla bizleri baş başa bırakıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bilgilendirme toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Türkiye EYT Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title