Haberler

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 40 Yeni Otobüs Aldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşımda kullanmak üzere satın aldığı 40 yeni otobüs hizmete girdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşımda kullanmak üzere satın aldığı 40 yeni otobüs hizmete girdi.

Otobüslerin firma yetkililerinden teslim alınması nedeniyle Otogar karşısındaki alanda tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, CHP'li ilçe belediye başkanları, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, hizmete giren 40 otobüsün kent içi ulaşıma önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Satın alınan otobüslerin 20'sinin 12 metrelik, 20'sinin ise 9,5 metrelik olduğunu belirten Büyükerşen şöyle dedi:

"Otobüslerimiz Çevre Dostu Euro 5 otomatik şanzımanlı, güvenlikli ve klimalı. Ayrıca, belki de en önemli özelliği, engelli hemşerilerimiz için kullanımları son derece kolay. İniş binişlerde özel rampaları sayesinde aynen tramvaydaki gibi rahatça kullanılabiliyorlar. Otobüslerin içlerinde tramvaylarda olduğu gibi engelli hemşerilerimiz için özel bölümler bulunuyor. Üretici firmanın Citiport modeli olan otobüsler Belçika'da 2015 yılında Avrupa'nın en konforlu ve en ergonomik otobüsü ödülünü kazandı."

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan da yaptığı konuşmada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesiyle böyle bir anlaşma yaparak, şehrin gelişimine katkı veriyor olmalarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, otobüslerin temsili anahtarını büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teslim etti. Büyükerşen de bir otobüsün direksiyon koltuğuna oturarak basın mensuplarına fotoğraf çektirdi. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaye Usluer Eskişehir Isuzu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title