Haberler

Eski IMF Başkanı Strauss Khan, Sırbistan'a ekonomi danışmanı oldu BELGRAD

Eski IMF Başkanı Strauss Khan, Sırbistan'a ekonomi danışmanı oldu BELGRAD

Eski IMF Başkanı Strauss-Khan, Sırbistan'a ekonomi danışmanı oldu - BELGRAD

Eski IMF Başkanı Strauss-Khan, Sırbistan'a ekonomi danışmanı oldu

-ABD'de, hakkında bir otel görevlisine tecavüz ettiği iddiasıyla açılan dava kapsamında tutuklanan, ancak delil yetersizliğinden serbest bırakılan eski IMF Başkanı Strauss-Khan, "Sırbistan ekonomisinin düzeltilmesine yardım edecek"

BELGRAD (AA) - Eski Uluslar arası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Khan, Sırbistan hükümetine ekonomi danışmanlığı yapacak.

Strauss-Khan, Sırbistan Başbakan Yardımısı Aleksandar Vuçiç, Maliye Bakanı Lazar Krstiç ve Ekonomi Bakanı Saşa Raduloviç ile hükümet binasında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Strauss-Khan, toplantıda, Sırbistan hükümeti yetkilileri ile ekonomi konularını değerlendirdiklerini belirtti.

Sırbistan hükümetine, ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması konusunda danışmanlık desteği vereceğini ifade eden Strauss-Khan, ''Balkan ülkelerinin içinde bulunduğu ekonomik sorunların hepsi aynı ve çözülmeleri gerekiyor. Elimde sihirli bir değnek yok ama yardımcı olmaya çalışacağım" dedi.

Srtauss-Khan, yeni görevine gelecek hafta başlayacağını ve bu görevi 3 ay boyunca ücretsiz olarak yerine getireceğini bildirdi.

Sırbistan hükümetine, IMF ile yeni bir stand-by anlaşması tavsiyesinde bulunup bulunmama konusunda birşey söylemek için erken olduğunu kaydeden Strauss-Khan, ''Ticaret açığının büyük olduğunu ve ekonomideki sorunlar nedeniyle bunun her geçen gün daha da arttığını biliyorum. Konuya tam manasıyla hakim olduğum zaman tavsiye verebilirim. Tavsiyeler vermek çok kolay, zor olan onları uygulamak'' şeklinde konuştu.

-"Katkıda bulunacak herkesten tavsiye alacağız"-

Vuçiç de Sırbistan'ın, kazancından daha fazla harcama yaptığı için sıkıntı yaşadığını ve bu durumu değiştirmek istediklerini dile getirdi.

Strauss-Khan'ın, finans dünyasında geniş bir çevreye sahip olduğunu belirten Vuçiç, "Sırbistan, ilerlemek ve istikrarlı bir ekonomiye kavuşmak istiyor. Ülke ekonomisi desteklere değil, kara dayalı bir ekonomi olacak. Bu hedefe ulaşmak için bazı popülist olmayan önlemlere başvuracağız. Sırbistan'ın ekonomi alanında lider bir ülke olabilmesine katkıda bulunabilecek herkesten tavsiye alacağız" ifadelerini kullandı.

Vuçiç, Strauss-Khan'ın, 3 aydan daha uzun bir süre görevde kalacağını ve bu süre zarfında bir ekibin Belgrad'da, diğer bir ekibin ise Paris'te çalışacağını söyledi.

Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, IMF başkanlığı döneminde, Paris, Lille ve Washington'da iş adamları tarafından kendisi için düzenlenen fuhuş partilerine katılmak ve bunun karşılığında, iş adamlarına çıkar sağlamakla suçlanmıştı. Strauss hakkında, ayrıca ABD'de bir otel görevlisine tecavüz ettiği iddiasıyla dava açılmış, dava delil yetersizliği gerekçesiyle düşmüştü.

Strauss-Kahn, Fransa'da, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Belgrad Paris Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title