Haberler

Ermeniler Atakta, Türkler Taht Kavgasında

Ermeniler, Sözde Soykırımı ABD Temsilciler Meclisi'nde Kabul Ettirmeye Uğraşırken, Türkler Taht Kavgasına Tutuştu.

Sözde Ermeni Soykırımın tanınmasını öngören yasa tasarını ABD'de görüşülürken, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (ATAA) yönetimi için Türkler birbirine girdi.

Eski ve yeni başkanlar arasındaki iktidar mücadelesi, haksız mal edinme ve hırsızlık iddiaları ile alevlenirken, eski Başkan Ata Erim, kendisini mahkemeye verecekleri 'dünyanın en şerefsiz insanları' diye niteledi.

Türkiye'nin çıkarlarını savunmak ve ABD'de yaşayan Türk toplumuna yardımcı olmak için kurulan ATAA'da yaşanan taht kavgası, Ermeniler'e karşı verilen mücadeleyi gölgeliyor. ATAA'nın yeni Başkanı Atilla Pak ile eski başkan Ata Erim'in arasındaki kavgada, şimdi de taraflar birbirlerini hırsızlık ve haksız mal edinmekle suçluyor. Erim, Florida Türk Derneği tarafından ATAA'ya gönderilen 250 dolarlık çeki Pak'ın kendi şahsi hesabına geçirdiğini iddia ederek, mahkemeye gideceğini duyurdu. Şu anda Türkiye'de bulunan Erim, konuyu Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile ABD'deki diplomatik temsilcilere aktardı.

Pak ise açıklamasında, "Ata Bey'in göreve gelmemde büyük emeği geçti. Ama kukla olmayı kabul etmediğimiz için bizimle uğraşmayı bir türlü kesmedi" dedi. İddiaları yalanlayan Pak, herşeyin belgeleriyle ortada olduğunu söyledi. Sözde Ermeni soykırımına dikkat çeken Pak, "Bu tür iddiaların zamanı değil" diye konuştu. İddialarına sadece sözle yanıt vermeyen Pak yönetimi, Erim'in ATAA Onursal Başkanlığı sıfatını da kaldırdı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title