Haberler

Erlangen?de Terör Kurbanları Anıldı

Erlangen'de terör kurbanları anıldı İstanbul Beşiktaş belediyesi ile kardeş şehir olan Erlangen belediyesinin öncülüğünde, İstanbul ve tüm dünyada terör nedeniyle hayatlarını kaybedenler için bir anma töreni düzenlendi.

Erlangen'de terör kurbanları anıldı

İstanbul Beşiktaş belediyesi ile kardeş şehir olan Erlangen belediyesinin öncülüğünde, İstanbul ve tüm dünyada terör nedeniyle hayatlarını kaybedenler için bir anma töreni düzenlendi. Çeşitli kuruluş temsilcileri, terörün içler acısı durumunu gösteren pankartlar taşıdı. Belediye binası önündeki anma töreninde bir konuşma yapan Erlangen Belediye başkanı Dr.Florian Janik, Erlangen'in İstanbul Beşiktaş belediyesi ile kardeş olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

Ortak bağlarımız var

'Terör olaylarına seyirci kalmamız mümkün değil. Erlangen 'de farklı görüşte birçok dernekler olmasına rağmen, burada terör kurbanlarını anmak üzere toplandık. Terör nedeniyle hayatlarını kaybedenleri saygı ile anıyoruz. Türkiye ile ortak bağlarımız var. Terör ve savaş, dünya çapında insanlara eziyet veriyor. Suriye, Irak, Beyrut, Ankara, Paris, İstanbul ve Madaya'daki dramatik olaylara kayıtsız kalamayız.'

Konuşmanın ardından meydanda üç saat süren uyarı nöbeti yapıldı

Destekleyen kuruluşlar

Nürnberg Muavin Konsolosu Mesut Doğan'ın da hazır bulunduğu etkinliği destekleyen kuruluşlar şöyle:

Dr.Florian Janik ( Belediye başkanı) Susane Sahibinden Cassens (2 Belediye Başkanı), Dr. Elisabeth Preuss (3 Belediye Başkanı), Mohamed Abu El Qomsan (İslam Cemaati Erlangen e. V.), Mehmet Sapmaz (Türk-İslam cemaati için Erlangen e. V. TIG, Sultanahmet Camii), Abdelilah El Badi (İslami cemaat Erlangen e. V. İAB, Barış Camisi), Zafer Titiz (Türk-Alman Dayanışma Derneği), Müslüm Akgün (Türk Kültür Derneği), Michael Greißel (miras e. V . - Derneği) eşleştirme Erlangen-Beşiktaş Derneği Ruhi Teksifer, Erlangen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Alp Şefik Bahadır, Kuzey Bavyera Ditib Birliği Başkanı Erhan Çınar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title