Haberler

Erdoğan: 'Çözüm Masada'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz; Çözümü Masada Arayan, Laik Demokratik Sosyal Bir Hukuk Devletiyiz. Çözümü Masanın Dışında Aramıyoruz, Kimse de Bizi Masanın Dışına Çekmeye Gayret Etmesin" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz; çözümü masada arayan, laik demokratik sosyal bir hukuk devletiyiz. Çözümü masanın dışında aramıyoruz, kimse de bizi masanın dışına çekmeye gayret etmesin" dedi.

Erdoğan, ''8. Cidde Ekonomik Forumu''na katılmak üzere Suudi Arabistan'a gidişi öncesinde Esenboğa Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Kuzey Irak'taki Kürt gruplarla görüşecek misiniz'' sorusunu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaati neredeyse biz o menfaatin gereklerini yaparız. Kuzey Irak'taki gelişmeleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti en ince teferruatına kadar takip eder, yapılması gereken görüşmeleri kendi ölçeği içinde yapar, yapmasında da faydalar vardır. Görüşme yapmadan bu işler yürür mü, çözüme ulaşılır mı? Biz; çözümü masada arayan, laik demokratik sosyal bir hukuk devletiyiz" şeklinde yanıtladı.

"MGK toplantısında Genelkurmay Başkanı, terör faaliyetlerine ilişkin görsel bir sunumda bulundu mu?" sorusuna da Erdoğan, MGK Toplantısının gizlilik esasına dayalı mahrem bir toplantı olduğu yanıtını vererek, "MGK'dan önce veya bugün eğer bir şeyler medyada yayınlanmışsa bu sızdırma hareketini yapan ihanet içindedir, bunu yayınlayan da aynen buna ortaktır" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title