Haberler

Engelli Ferhat'ın İsteği Oldu

İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA) KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, doğuştan bedensel engelli 47 yaşındaki Ferhat Kabagıl'a kaymakamlık tarafından sepetli motosiklet alındı.

İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA) KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, doğuştan bedensel engelli 47 yaşındaki Ferhat Kabagıl'a kaymakamlık tarafından sepetli motosiklet alındı.

İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki bağlı Kuzgun Mahallesi'nde 78 yaşındaki annesi Emine Kabagıl ile birlikte yaşamını sürdüren ve bekar olan Ferhat Kabagıl doğuştan engelli olduğu için yürüyemiyor. Kabagıl, engelli olmasına rağmen evin tüm işlerini kendisi yapıp annesine de yardım ediyor. Kabagıl ayrıca evdeki inekleri besleyip kütükleri kırarak kışlık odunu da hazırlıyor. Gündelik ihtiyaçlarını karşılaması için 11 yıl önce Andırın Kaymakamlığı tarafından kendisine eşek verildiğini söyleyen Ferhat Kabagıl, engelli motosikleti istemişti. Andırın Kaymakamı Ömer Kıraç'ın talimatıyla Kabagıl'ın istediğini yerine getirdi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kendisine kullanabileceği ve yüklerini de taşıyabileceği sepetli motosiklet satın alındı. Kaymakam Kıraç, satın alınan motoru Ferhat Kabagıl'a teslim etti. Sürpriz ziyaretle mutlu olan Ferhat Kabagıl, şöyle dedi: "Allah Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Kaymakamımızdan razı olsun, çok duyguluyum, artık Cuma namazlarıma rahatlıkla gidebileceğim. Bu motor benim için ayak oldu. Allah devletimizin yokluğunu vermesin."

Andırın Kaymakamı Ömer Kıraç ise şunları söyledi: "Aslında burada bizim yaptığımız pek bir şey yok. 11 yıl önceki ve şimdiki durumu karşılaştırdığımızda devletimizin geldiği noktayı görebiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın fonumuza fakir ve fukaraya dağıtılması için gönderdiği yardımları yerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Allah devletimizden milletimizden razı olsun."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Andırın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title