Haberler

Engelli Çiftin Tek Umudu Başbakan

Güncelleme:

Adana'da 2 çocuk sahibi engelli çift, işsizlik ve hastalıkla mücadele ediyor.

Adana'da 2 çocuk sahibi engelli çift, işsizlik ve hastalıkla mücadele ediyor. Eşi iş bulamayınca evin geçimini sağlamaya çalışan engelli kadın tek umutlarının başbakan olduğunu söyledi.

Şerife Yücel, küçükken geçirdiği havale nedeniyle, eşi Abdullah Yücel ise küçükken vurulduğu iğne sebebiyle felç kaldı. 2001 yılında evlenen engelli çiftin 2 kız çocuğu dünyaya geldi. Ceyhan İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Abdullah Yücel, bir türlü iş bulamadı. Eşinin iş bulamaması üzerine Şerife Yücel bir hastanede çalışmaya başladı. Zor çalışma şartları nedeniyle bir süre sonra ayakta durmakta zorlanan Şerife Yücel'de bel fıtığı, boyun fıtığı ve damar sıkışması olduğu ortaya çıktı. Ancak genç kadın eşinin işsiz olması nedeniyle acı içinde çalışmaya devam etti.

Oturdukları evin kira olduğunu belirten Şerife Yücel, eşinin birçok kez iş başvurusu yaptığını ancak hiçbirinden sonuç alamadığını söyledi. Yücel, "Valiliğe, kaymakamlığa, belediyelere gittik, her yere gittik ancak eşime iş bulamadık. Nereye gittiysek 'senin durumuna göre biz sana ne iş verelim' dediler. Bize başkalarının verdiği parayı bir ümit diye dolmuşa veriyoruz iş başvurusuna gidiyoruz. Ama sonuç yok. Benim 5 yaşındaki çocuğum bile 'Allah'ım ne olur babama iş ver' diye dua ediyor" diye konuştu.

Şerife Yücel, zor şartlar altında çalıştığını ifade ederek, "Ben bir yerde çalışıyorum ama oda nereye kadar. Allah razı olsun yardımcı oldular, beni işe aldılar. Çocuk felcinin haricinde boyun fıtığı, bel fıtığı ve damar sıkışması çıktı bende. Daha önce ayakta çalışıyordum. Sonra ayakta ağır iş yapamaz raporu aldım ama yine yerine göre ayakta çalışmak zorunda kalıyorum. Çocuklarım için ayakta durmak zorundayım" ifadelerini kullandı.

Gözyaşları içinde başbakana seslenen engelli kadın, "Başbakanım ne olursunuz bizim elimizden tutun. Tek kendim için değil bütün engelliler adına söylüyorum bunu. Başbakanımızdan başka çaremiz kalmadı. 2 çocuğum gelip gözümün yaşını siliyor 'anne ağlama' diye. Ben bittim. Başbakanımızdan yardım istiyorum" şeklinde konuştu.

Engelli bir ağabeyi bulunduğunu ve ona da zaman zaman yardım etmek zorunda olduğunu vurgulayan Yücel, "Bir tane ağabeyim var sakat, yaşlı annem var. Bu halimle onlara da yardım etmeye çalışıyorum. Gidecek çalacak bir kapım yok başbakanımızdan başka" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ceyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title