Haberler

Ekonomi Muhabirleri Derneği Üyeleri, Lüksemburg'da AB'yi Tanıdı

Güncelleme:

Yerel Türk Gazetecilerine yönelik Ankara ve Lüksemburg'da gerçekleştirilen medya eğitiminde Ekonomi Muhabirleri Derneği'ni Seda Gök, Esra Seyirden ve Duygu İspirli temsil etti

Avrupa Gazetecilik Merkezi'nin (European Journalizm Center-EJC), Lüksemburg Dış İşleri Bakanlığı destekleri ile 2008 yılından beri düzenlendiği, Yerel Türk Gazetecilerine yönelik medya eğitimi Ankara, İzmir, İstanbul, Erzurum ve Adana'dan 10 medya temsilcisinin katılımı ile 20 -27 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği aday ülkelerine AB'nin siyasi ve ekonomik kurumları, AB politikaları ve genişleme politikalarının tanıtıldığı medya brifinglerini içeren Lüksemburg Projesi'nde Ekonomi Muhabirleri Derneği'ni, Ankara'dan Ticaret Gazetesi Ankara Temsilcisi Seda Gök, İzmir'den Ticaret Gazetesi Muhabiri Esra Seyirden, Erzurum'dan Doğu TV Haber Müdürü Duygu İspirli temsil etti. Programa ayrıca Akdeniz Tv Genel Müdürü Yüksel Evsen, Dünya Gazetesi'nden Yudum Kavukçuer, Birgün Gazetesi'nden Doğu Eroğlu, Patika Dergisinden Derya Ferhat, Gazete Ç'den Deniz Can Tanık, TRT'den Nurgül Dönmez, Anadolu Üniversitesi'nden Özge Öztürk katıldı.

2008 yılından itibaren düzenlenen proje kapsamında Türkiye'den eğitime katılan gazeteci sayısı bu 10 kişilik grupla birlikte 100'e ulaştı. Proje kapsamında gazeteciler Ankara bölümünde, Ortadoğu Teknik Üniversitesi mihmandarlığında Lüksemburg Büyük Dukalığı Ankara Konsolosluğu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı'nı ziyaret etti. Burada Lüksemburg – Türkiye ilişkileri ve Türkiye'deki AB kurumları üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu. Türkiye'nin ekonomik ve siyasi gelişmeler ışığında Türkiye'nin AB aday üyeliği masaya yatırıldı.

Lüksemburg'da da 5 gün süren medya brifingi kapsamında merkezi Lüksemburg'da bulunan AB kurumları tanıtıldı. Bunlar arasında bulunan Avrupa Komisyonu (European Commission), Avrupa Adalet Divanı (European Court of Justice), Eurostat, Avrupa Yatırım Bankası (European Investment Bank) ve Avrupa Birliği Sayıştayı (European Court of Auditors) ziyaretleri gerçekleştirildi. Heyeti ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Lüksemburg Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya da makamında kabul etti. Bu ziyaretlerde gazeteciler ile AB kurumları arasında network de kuruldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Lüksemburg Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title