Haberler

Ek Ders Ücretlerine Zam Eğitimcileri Sevindirdi

Güncelleme:

Hafta sonu destek kurslarında görev yapan öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılan yüzde 100'lük zam eğitimcileri sevindirdi.

Türkiye Büyük Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun kapsamında yapılan düzenlemenin, hafta sonundaki kurslara giren öğretmenlere verilen ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırımlı ödenmesini öngören hükmü kabul edildi.

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun da ek ders ücretlerine zam yapılması yönündeki mücadelelerinin ve ısrarlı takiplerinin netice verdiğini söyledi.

Söz konusu değişiklikle birlikte ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticilerle bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 artırımlı ödenecek.

Düzenleme, Torba Kanun'un tamamının Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüp kabul edilmesinin ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Konu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Coşkun, "Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen olarak verdiğimiz mücadele ve yetkililer nezdindeki girişimlerimizle kabul gören değişiklikle birlikte ek ders ücreti sorununun bir kısmı çözüme kavuşurken, ek ders birim ücretinin de artırılması konusundaki çabalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Eğitim Bir Sen İbrahim Coşkun Şanlıurfa Türkiye Eğitim Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

YALAN YALAN. . YALAN . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title