Haberler

Eğlence Mekanlarına Bayramda Denetim

24 İşletmenin Müzik Yayını Geçici Olarak Durduruldu.

Bodrum'da gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla eğlence mekanlarında denetim yapan Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ses seviyesi standartların üzerinde olan 24 işletmenin müzik yayınını geçici olarak kapattı.

Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, 'Bodrum Barlar Sokağı' olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi ile Neyzen Tevfik ve Cevat Şakir caddelerindeki 70'e yakın eğlence mekanında Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve belediye yetkilileriyle birlikte ses ölçümleri yaparak gürültü denetimlerinde bulundu. Muğla Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Şahin de ekiplerle birlikte inceleme yaptı. Bodrum Belediyesi Çevre Denetleme Uzmanı Belgin Tüzün, 4 çevre mühendisi, 4 sivil zabıta memuru ve 8 sivil polisin katıldığı denetimlerde ilginç görüntüler oluştu. Denetim ekibinin Barlar Sokağı'nda çatıların tepesine çıkıp ellerinde ses ölçüm cihazlarıyla mekanlara ani baskınlar yapması dikkati çekti. Ekipler, ses seviyesi standartların üzerinde olan 24 işletmenin müzik yayını saat 24.00'ten sonra geçici olarak kapatarak uyarılarda bulundu. Uyarıları dikkate almayan ve arka plan gürültüsü 5 desibeli aşan işletmelere ceza kesileceği bildirildi.

Cumhuriyet Caddesi'nde üç yıl önce açtığı restoranda turizme hizmet vermeye çalıştığını belirten ve adının açıklanmasını istemeyen bir işletmeci (B.Ö.), ''Bodrum Kalesi manzaralı ve denize sıfır restoranı 10 yıllığına büyük paralar vererek kiraladım. Yaklaşık 300 bin TL masraf yaptım. Ruhsatı aldıktan iki yıl sonra hemen sağıma ve soluma iki tane kafe açtılar. Ancak disko faaliyeti göstermeye başladılar. Restoran masalarının dibine koydukları dev kolonlar nedeniyle bırakın turistin masada oturup yemek yemesini, turist yoldan geçemez oldu. İflas etmek üzereyim. Sadece gürültü ile ilgili değil verilen ruhsata göre faaliyet yapılıp yapılmadığı da denetlenmeli. Çorbacı açıp disko gibi çalıştıran, restoran açıp canlı müzik yayını yapanlar var. İşte bunlar Bodrum'da turizmi dibe vurduruyor' dedi.

İzmir'den bir haftalık tatil için eşi ile birlikte gelen elektrik mühendisi Ali Adal (49), ''20 yıl öncenin tatil, huzur, dinlence ve eğlence kenti Bodrum'dan eser kalmamış. Türk insanı olarak bunların neden hepsini birden yapamıyoruz, anlamakta güçlük çekiyorum. Turizmde her sektör birbirini ezerek mi ayakta kalacağını sanıyor' diye konuştu.

Bodrum'da üç eğlence mekanı bulunan işletmeci Alim Soyer ise ''Daha önce sık sık uyarıldığımız için gerekli ses izalosyonunu yapıp istenen tedbirleri almıştık. Müzik dinlemek ve eğlenmek tabiki tatilcilerin hakkı. Ancak başkalarının rahatsız edilmemesi görüşüne de katılıyoruz' dedi.

Gürültü denetimlerinin Bodrum'un yanı sıra eşzmanlı olarak Fethiye ve Marmaris'te de yapıldığını, bayram tatili süresince de devam edeceğini vurgulayan Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Ateş, ''Sivil ekipler tarafından gürültü yapan tesisin tepesinde, etrafında ölçüm yapıyoruz. Daha önce tüm mekanlara gerekli yasal uyarıları yaptık. Yasalara uymayanlara karşı hoşgörü göstermeyeceğiz. Çünkü tatil yörelerinde turisti rahatsız eden unsurların başında gürültü geliyor. Çevreye gürültü yayan, turistin huzurunu bozan, turist kaçıran işletmelere tahammülümüz yok. İkinci kez aynı suçu işleyen işletmecelere ceza ikiye katlanarak uygulanacak. Üçüncüsünde ise anında ruhsat iptali yapılacak' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title