Haberler

Edirne'de Restore Edilen Tarihi Binada Türbe Tartışması

EDİRNE Belediyesi tarafından tarihi elektrik binasının nikah salonu olarak restore edilmesi ardından, bina bahçesinde Kutbüddin-i İzniki hazretlerinin oğlu Muhammed İzniki hazretlerinin mezarının bulunduğu iddialarına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tepki gösterdi.

EDİRNE Belediyesi tarafından tarihi elektrik binasının nikah salonu olarak restore edilmesi ardından, bina bahçesinde Kutbüddin-i İzniki hazretlerinin oğlu Muhammed İzniki hazretlerinin mezarının bulunduğu iddialarına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tepki gösterdi. Gürkan, "Keşke burada Kutbüddin İzniki'ye ait bulunmuş bir türbe olsaydı. Onun güvencesi ben olurdum Edirne belediye başkanı olarak" dedi.

Edirne'de Tunca Nehri kenarında bulunan tarihi elektrik binası belediye tarafından restore edilerek, nikah salonuna çevrildi. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak binanın bahçesinde Kutbüddin-i İzniki hazretlerinin oğlu Muhammed İzniki hazretlerinin mezarının bulunduğu iddia edildi. Bazı gazetelerde haberler yayınlanması üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısında iddialara yanıt verdi. Konulan türbe fotoğrafı ile halkın yanıltılmaya çalışıldığını anlatan Gürkan, şöyle dedi:

"Bu fotoğrafa baktığınızda belediyenin yerlere döşediği parke taşından iki tane mezar taşı dikilmiş. Burada böyle bir mezarın olması mümkün mü? Bu mezar hangi niyetle olduğunu bilmediğimiz, bu dinimizce de günahtır. Olamayan bir mezarı da yapmaya çalışmak. Birileri ya da birisi bu yoldan topladığı parke taşlarını toplayıp bu mezarı yapıyorlar. 10 Ağustos 2011 tarihinde ileride kullanırız diye. O dönemde yerel gazetede bu haber çıkıyor. Yatır süsü verilmiş mezarlık diye ve alınan kararla kullanılmayan bir fabrika bahçesine yapılan mezarın yıkılıp din istismarcılarının yakalanması için emniyete bildirip yakalanmaları için çalışma başlatacaklarını yazıyor."

Kutbüddin-i İzniki hazretlerinin hem tarih hemde dinimizde büyük bir yeri olduğunu söyleyen Gürkan, şöyle devam etti:

"Bunda kimsenin tartışması yok. Mızraklı Hümayun yazarıdır. Burada da tartışma yok. Hepimizin çocukluğunda bir defa eline aldığı kitaptır Mızraklı Hümayun. Hepimizin çocukluk döneminde dinimizi öğrenirken ilk başvurduğu kitaptır neredeyse. Buradan şunu söylemek istiyorum, eğer burada bu alanda Kutbüddin İzniki'nin iddia edildiği gibi keşke mezarı bulunmuş olsaydı. Keşke burada Kutbüddin İzniki'ye ait bulunmuş bir türbe olsaydı. Onun güvencesi ben olurdum Edirne belediye başkanı olarak. Şimdi ortada böyle bir şey yokken lütfen kimse ne kamuoyunu yanıltmaya çalışsın, ne de konuyu saptırmaya çalışsın. Bu konuyla ilgili tabi biz Edirne Belediyesi olarak, Edirne halkına yapılan, bu hakaretlere bu çarpıtmalara karşı sesiz kalmayacağız. Bizde hukuki olarak hakkımızı arayacağız. Bundan sonra hukuk konuşacak. Biz Edirne Belediyesi olarak bugüne kadar var olan mahkeme kararlarıyla ve koruma bölge kararları ışığında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama altını çizerek söylüyorum orada asla bir düğün olmayacak. Düğün diyorlar, ben düğün diye kamuoyu oluşturmaya çalışanları da Allah'a havale ediyorum. Orada bir tane düğün görürlerse gelsinler hesabını bana sorsunlar. Orada kocaman bir tabela var nikah salonu diye, eğer düğün yapılacak olsaydı düğün salonu yazardı. Bu iftirayı atmaktan çekinmeyenler, en azından o tabela önünde bir fotoğraf çekilsinler. Orada asla düğün olmayacak, alkol satılmayacak, müzik çalınmayacak. Orada sadece nikah kıyılacak, panel, sempozyum konferans seminer gibi etkinlikler olacak. Arka tarafta bulunan binada da el sanatları kursu açılacak."

- Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Recep Gürkan Tunca Nehri Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin'i tanıma kararından büyük memnuniyet duydum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin'i tanıma kararından büyük memnuniyet duydum

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

title