Haberler

"Dünya Sivaslılar Günü"

Güncelleme:

"Dünya Sivaslılar Günü" Beylikdüzü'nde kutlandı.

4 Eylül 1919 tarihinde gerçekleştirilen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasında önemli yapı taşlarından biri olan Sivas Kongresi'nin 93. yılı dolayısıyla, Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından 4 Eylül Dünya Sivaslılar Günü düzenlendi.

Beylikdüzü Belediyesi ana binadaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan 4 Eylül Dünya Sivaslılar Günü kutlamalarına Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun adına Belediye Başkan Vekili İsmail Yalçın katıldı. Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Halit Tuna Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Ardından Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Dünya Sivaslılar Günü etkinliğine geçildi.

GECE, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ANARAK BAŞLADI

Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük, programı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında emeği geçen, şehit düşen ve gazi olan tüm halk için okuttuğu dualarla açtı. Daha sonra kürsüye gelen Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yr. Doç. Dr. Hasan Akbayrak, Sivas Kongresi ve devamında gerçekleşen tarihsel olayları anlattı. Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Halit Tuna'nın misafirleri selamlama konuşması sonrasında Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın da Sivas Kongresi ve Sivaslılar Günü'nün önemine değindi. Gecede, Sivaslı Ozan Ali Kızıltuğ'un türküleri ile Sivas yöresine özgü ezgiler sunuldu.

YALÇIN: DÜŞMANA KARŞI DURUŞUN TEMEL DAYANAĞI İMAN VE İNANMIŞLIKTIR

Konuşmasında birlik ve beraberliğine değinen Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın, "4 Eylül'de başlayıp 11 Eylül'de biten ve 7 gün süren Sivas Kongresi, bu ülkenin temel kararlarının alındığı bir kongredir. Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkenin yıllardan beri topraklarını paylaşmaya çalışanların karşısında duruşun temel dayanağı iman ve inanmışlıktır. Çiftçisinden kadınına, imamından çocuğuna her kesimden insanının birlik içinde olduğu bu mücadele sayesinde kurulan ülkemiz hiçbir zaman düşmanların kirli emellerine alet olmayacaktır. Şehitlerimizin al kanıyla sulanmış ay yıldızlı bayrağımız tüm düşmanların kötü niyetlerine rağmen asla dalgalandığı göklerden indirilemeyecektir" dedi.

Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Halit Tuna, geceye katkılarından dolayı Beylikdüzü Belediyesi'ne teşekkürlerini sunarken, Başkan Yardımcısı Yalçın'a Sivas Kongresi'nde çekilmiş bir fotoğraf tablosu hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Beylikdüzü Belediyesi Eylül Güncel Haberler

title