Haberler

Drama Kursunda Serfika Töreni

Güncelleme:

Tokat İl Eğitim Denetmenleri Başkanlığınca hazırlana "Öğretmenler Oynayarak Öğreniyor" projesi kapsamında yapılan 12 saatlik drama etkinliği sona erdi.

İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Halis Nural'ın başkanlığında ve Eğitim Denetmeni Ceyhun Dur'un sorumluluğunda hazırlanan kursu Ankara Çağdaş Drama Derneğinden Eğitim Lideri Ebru Turan Varol verdi.

Merkez okullardan çeşitli branşlarda 25 gönüllü öğretmenin katılımıyla gerçekleşen kurs 2 gün sürdü. 31. 03 2013 Pazar günü İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın katılımıyla yapılan törende kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı: "Türk Eğitim sisteminin birçok sorunu var ama en temelde öğretmenin yeterlilik sorunu vardır. Disiplin yaptırımlarının günbegün azaltıldığı eğitim sistemimizde öğretmenin yeterliliği, becerisi ve çalışkanlığı daha da önemli hale gelmektedir. Yetişmiş öğretmenin verimliliği de artacak, öğrencilerle iletişiminde ortaya çıkacak olası sorunlar da o derece azalacaktır. Ayrıca okulu terk eden öğrencilerle ilgili yapılan araştırmalarda ortaya çıkan en temel sorun öğrencilerin derslerden sıkılmaları olmuştur. Dolayısıyla öğretmen, dersini daha ilgi çekici ve zevkli hale getirmek zorundadır. Drama etkinliklerinde öğretmenlerimiz derslerini ilgi çekici hale getirmenin yöntemlerini öğreniyor, bunun uygulamalarını yapıyorlar ." dedi.

Projenin ileriki adımları hakkında bilgi veren proje koordinatörü Eğitim Denetmeni Ceyhun Dur: "Bu uygulanan kurs, projemizin ilk adımıdır. İkinci adım olarak Eğitim Yöneticisi yetiştirmek için daha kapsamlı bir eğitim programı düzenlenecektir. Daha sonra da Eğitim Liderleri yetiştirmek için il genelinde büyük bir çalışma başlatacağız. Yaklaşık 12 ay sürecek bir eğitimin ardından Türkiye çapında etkinlik düzenleyebilecek, eğitim verebilecek Liderler yetiştireceğiz. Yani 12 ay kursa devam edip de başarılı olanlar Drama Lideri vasfını kazanabilecek ve her yerde seminer verebilecek. Şu anda Orta Karadeniz Bölgesinde hiç lider yok. Türkiye çapında yalnızca 150 lider var. Eğer bu projeyi sonuna kadar götürebilirsek Tokat olarak Türkiye'nin de ihtiyacına cevap vermiş olacağız." dedi.

Daha sonra kursa devam eden ve başarılı olan öğretmenlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Ceyhun Tokat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title