Haberler

Dondurulmuş Darbe Kareleri Kağıthane'de Anlatıldı

Foto Muhabiri Bünyamin Aygün, Mısırda yaşanan darbeyi Kağıthane Hasbahçe Mesire alanına taşıdı.

Foto Muhabiri Bünyamin Aygün, Mısırda yaşanan darbeyi Kağıthane Hasbahçe Mesire alanına taşıdı. Çektiği fotoğraf kareleriyle büyük ilgi gören Aygün, "Türk halkı o anları birebir yaşamasa da, hissedebilmesi için böyle bir fotoğraf sergisi açma gereksinimi duydum" dedi.

Foto Muhabiri Bünyamin Aygün, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını fotoğraf kareleriyle Kağıthane Mesire Alanı'nda vatandaşlara anlattı. Toplamda 48 fotoğraf karelerinin yer aldığı anlatımda Aygün, olayları nesnel bir şekilde anlatırken vatandaşlar tarafından da büyük alkış aldı.

Aygün'ü dinlemeye gelenler arasında Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, başkan yardımcıları ve yüzlerce vatandaş yer aldı.

Bünyamin Aygün, darbe öncesi Mısır'a adım attıklarını ve darbe öncesi ve sonrası her anları bütün dünyaya fotoğraf kareleriyle anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Daha çok En-Nahda ve Rabiatul Adeviyye meydanlarında çektiği fotoğraf karelerini anlatan Aygün, etkisinde kaldığı ve hala unutamadığı bir anını dinleyicilerle paylaştı. Aygün yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Irak- Amerika Savaşı'ndan bu yana bu işleri takip eden bir foto muhabiri olarak beni çok etkileyen fotoğraf karesi çok az çıkar. Ama her ne kadar 'biz etkilenmiyoruz' kalkanını kendimize benimsemeye çalışsak ta aslında hepimizde bir insanız. Bu yüzden beni en çok etkileyen sahneler, darbenin 2' inci günü oldu. Ordu birlikleri, caddeye inmişti ve devlet televizyonuna, mevcut yönetime el koymuştu. Darbenin ilk cumasında ise, her yer günlük gülistanlıktı. Askerlere vatandaşlar çiçek veriyordu. Askerde bu çiçeği alıyor, kalbine götürüyor ve biz sizi seviyoruz diyorlardı. Yarım saat sonra çiçeği alan asker, çiçeği veren göstericiyi alnından vurdu. O kare beni çok etkiledi. Bu karede benim için dönüm noktası oldu".

Mısır'da çektiği fotoğrafları kendisine ait internet sitesinde yayınladığını dile getiren foto muhabiri Bünyamin Aygün, vatandaşların o anları birebir görebilmesi ve o anları daha iyi hissedebilmesi için dışarıda fotoğraf sergisi açma gereksinimi duyduğunu söyledi.

Sergiye ev sahipliği yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, "Bünyamin Aygün, çok değerli bir arkadaşımızdır. Dünyanın birçok yerinde kendisinin fotoğraf karelerini görmemiz mümkündür. Çok önemli olayların olduğunda kendisini o olaylarını olduğu yerde görebiliyoruz. Daha öncede çekmiş olduğu fotoğraflarla da dünya ödülleri almış bir arkadaşımızdır. Kendisi Mısır'da o üzücü olaylar yaşanmadan bir gün önce Mısır'da bulunmuş ve orada yaşananları fotoğraf kareleriyle anlatma şansını yakalamıştı. Bugünde burada o kareleri görme şansını yakalayacağız" dedi.

Sergiyi gezen vatandaşlar ise gördükleri gerçeklik karşısında etkilendiklerini belirterek fotoğrafların bütün ilçelerde sergilenmesi gerektiğini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title