Haberler

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu Her Türlü Yasadışı Örgüt, İdeoloji ve Faaliyetler Kesinlikle Eğitim...

Valisi Güzeloğlu: Her türlü yasadışı örgüt, ideoloji ve faaliyetler kesinlikle eğitim kurumlarında konu bile edilmeyecekDİYARBAKIR Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, her türlü yasadışı örgüt, ideoloji ve faaliyetlerin kesinlikle eğitim kurumlarında ve eğitim kurumlarından asla konu bile...

Valisi Güzeloğlu: Her türlü yasadışı örgüt, ideoloji ve faaliyetler kesinlikle eğitim kurumlarında konu bile edilmeyecek

DİYARBAKIR Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, her türlü yasadışı örgüt, ideoloji ve faaliyetlerin kesinlikle eğitim kurumlarında ve eğitim kurumlarından asla konu bile edilmeyeceğini belirterek, "Hiç bir şekilde yansıması, çocuklarla buluşması, çocuklarımıza bu anlamda bir konu yapılmasına izin verilmeyecek. Bu konuda devletimizin kararı açık ve nettir" dedi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, il koordinasyon merkezini toplayarak 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı kapsamında okullardaki güvenlik ve tedbirlerle alakalı toplantı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın yanı sıra bir çok kuurm müdürü ile STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda Vali Güzeloğlu konuştu. Diyarbakır'da, bu yıl bin 631 okulda, 13 bin 962 derslikte, e kayıt sistemine göre 440 bin öğrencinin eğitim ve öğretime başlayacağını söylerek konuşmasına başlayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Öğrencilerimize eğitim verecek 19 bin 937 öğretmenimiz, eğitim hizmeti sunmak üzere görevli olacaklar. Ayrıca ilimiz genelin 3 bin 168 yerleşim biriminden 70 bin 293 öğrenci, 5 bin 522 araçla, 351 taşıma merkezi okullara taşınarak eğitim almaları sağlanacaktır"dedi. Vali Güzeloğlu, bu yıl İçişleri Bakanlığı koordinesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da okullar ve çevresinde güvenlik tedbirleri konusunda hem önlemler hem de tedbirler alındığını belirtirek, şöyle dedi:

"Çocukların sadece okulda değil, evinden okula giderken bütün yol trafik seviyesi dahil güvenliklerinin sağlanması, her açıdan en ufak bir sorun yaşanmaması da temel önceliğimiz ve çabamızdır. İlimizde her okulumuz için bütün bu süreçteki sorumlulukları gerçekleştirmek üzere güvenli eğitim Koordinasyon görevlileri her bir okul için görevlendirildi. Koordinasyon görevlisi, bu okulların okul çevresindeki risk faktörlerinin ortadan kaldırılması gerekliliğini değerlendirecek, gerekirse diğer kurumalarla iletişime geçerek karşılıklı görüşme gerçekleştirecek ve bu noktada haftalık, aylık ve dönemsel raporlar sunacak tüm okullarla ilgili gelecek bu değerlendirme raporları yine ilçe kaymakamları başkanlığında değerlendirilerek gereğinin ifası yapılarak tüm kurumlarla paylaşılacak. Bu raporlar aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğümüze düzenli olarak sunulacak. Bu konular doğrudan il Emniyet Müdürümüz tarafından takip edilecek ve valilik makamının koordinesinde de değerlendirilecek."

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, okul çevresinde okulla ilgisi bulunmayan, öğrenci ve görevli olamayan hiç kimsenin bulunmamasını sağlayacaklarını da ifade ederek, "Çocuklarımızın okullara geliş, servisten iniş, okul bahçesine geçiş ve giriş dahil bütün bu alanlarını denetleyeceğiz, yöneteceğiz. Hiç bir şekilde sabah evinden keyifle, mutlu ve okul sevinciyle çıkan bir çocuğumuzu bu sevincinin ve okulla buluşmasındaki en ufak bir olumsuzluğu yaşanmaması temel bir hedefimiz olacak. Okul çevresinde sigara, alkol ve benzeri satış yerlerinin olması mümkün değil. Bu mesafenin yasal sınırları dışında da olsa çocuklara bu zararlı satışı yasak olan maddelerin denetlenmesi çok kesin ve kararlı bir şekilde uygulamaya geçecek. Bu noktada en ufak bir tespit bile çok ağır bir şekilde idari, cezai ve adli yaptırıma konu edilecek. Okul bina ve çevrelerindeki metruk bina ve yapıların zararlı hem alışkanlıklar hem de olumsuz etkilerini gidermek için yıkımı ve bunların eğitim çevresinden olumsuzluklarını bertaraf etmek kesin kararlılığımızdır"diye konuştu.

Çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek her türlü yasadışı örgüt, ideoloji ve faaliyetlerin kesinlikle eğitim kurumlarında ve eğitim kurumlarından başlayarak bu alanda asla bulunamayacağını da söyleyen Vali Güzeloğlu, "Hiç bir şekilde yansıması, çocuklarla buluşması, çocuklarımıza bu anlamda bir konu yapılmasına izin verilmeyecek. Okul servis araçlarından başlayarak her alan eğitim ve öğretimin doğrudan hem ilgili hem de sorumlu olduğu alanlardır. Kesin ve açık bir kararlılığımız vardır. Çocukların her yönden gelişimini olumsuz yönde etkilemesine izin vermeyeceğiz. Yasa dışı örgütlerin her türlü terör örgütünün uzantılarının, ideolojik yansımalarının ve faaliyetlerinin okul, okul çevresi dışı ve öğrencileri hedef almasına asla izin verilmeyecek. Bu konuda devletimizin kararı açık ve nettir"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Hasan Aslan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title