Haberler

Diyarbakır Sur İlçesine 'Akil' Aday

Güncelleme:

Ak Parti, Diyarbakır Sur İlçe Belediye Başkan Adayı olarak 'Akil İnsanlar' listesinde de yer alan eski milletvekili Abdurrahman Kurt'u belirledi.

Ak Parti Diyarbakır Sur İlçe Belediye Başkanlığı için Ak Parti Diyarbakır eski milletvekili Abdurrahman Kurt gösterildi.

Diyarbakır'da her kesim tarafından oldukça sevilen Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt'un Ak parti Diyarbakır Sur İlçe Belediye başkan adayı olmasının duyulması sevenleri tarafından sevinçle karşılandı. Kurt, 3 Nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Doğu Anadolu Bölgesinden girmişti.

ABDURRAHMAN KURT KİMDİR

Abdurrahman Kurt, 27 Haziran 1968 tarihinde Diyarbakır'da doğmuştur. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Yüksek İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. Yüksek lisansını İstanbul'da Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı.
Eyüp Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve İSKİ'de görev yaptı. Gönül Köprüsü Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı. Diyarbakır Tarih, Kültür ve Turizm Derneği ile Diyarbakır Turizm Derneği Kurucu Üyeliklerinde bulundu. Daha sonra AKP Diyarbakır İl Başkanı oldu. 23 üncü Dönem Milletvekili olduğu sırada Parlamentolar arası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Kurt, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Abdurrahman Kurt, 3 Nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Doğu Anadolu Bölgesinden girmiştir.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Abdurrahman Kurt Diyarbakır İstanbul Ak Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

hakan tekinkevok2121@hotmail.com:

sur ilçemiz için iyi bir aday.kazanacağına inanıyorum

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title