Haberler

Diyarbakır'daki Silahlı Çatışmanın Şüphelileri Yakalandı

Güncelleme:

Diyarbakır Hazro'da 8 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı çatışmaya karıştıkları iddiasıyla aranan 4 kişi Alanya'da gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde Gani U'nun oğlu ve yeğenleri, PKK'nın silahlı eylemleri başlatmasının yıldönümü olan 15 Ağustos gösterilerine katıldıktan sonra ortadan kayboldu.

5 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

U. ailesi haber alınamayan 3 çocuklarının dağa çıkarak PKK'ya katıldığı bilgisine ulaştı. U. ailesi bu durumdan Tekin ailesini sorumlu tuttu. Tekin ailesinden Ömer T'nin BDP'den İl Genel Meclisi üyesi olması nedeniyle çocukları onların yönlendirdiğini iddia etti. Bu nedenle U. ve Tekin aileleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu Bedriye Uğurlayan, Aysel Uğurlayan, Mehmet Tekin, Şadiye Tekin, Sevim Tekin, Abdullah Tekin ve Remziye Taşlık öldü.

JANDARMA VE POLİS ORTAK OPERASYON DÜZENLEDİ

Çok sayıda kişinin de yaralandığı olay sonrası harekete geçen jandarma ve polis ekipleri yürüttükleri teknik ve fiziki takibin ardından olaya karıştıkları ileri sürülen G.U., F.U., V.U. ve F.U'nun Alanya'da olduklarını belirledi. Bugün ise zanlıların Öbagöl beldesinde bulunan kız kardeşlerine ait evde saklandıkları istihbaratına ulaşan Antalya İl Jandarma, Alanya İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ve Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı timler olağan üstü güvenlik tedbirleri altında eve operasyon düzenledi. Operasyonda G.U., F.U., V.U. ve F.U. gözaltına alındı. Akşam saatlerinde yine geniş güvenlik tedbirleri altında Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 4 kardeş, karayolu ile Antalya'ya buradan ise uçakla Diyarbakır'a götürüldüler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Tekin Diyarbakır Antalya Hazro Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title