Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

BAŞBAKAN YILDIRIM: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ERDOĞAN İÇİN DEĞİL, HER DOĞAN İÇİNDİRBAŞBAKAN Binali Yıldırım, "'Bu anayasayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için yapıyor' diyorlar.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ERDOĞAN İÇİN DEĞİL, HER DOĞAN İÇİNDİR

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "'Bu anayasayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için yapıyor' diyorlar. Anayasa değişikliği, Erdoğan için değil; her doğan içindir. Türkiye'nin geleceği için bu değişikliği yapıyoruz. Bizim, benlik davamız yok" dedi. Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Amasya mitinginde konuştu. Yavuz Selim Meydanı'ndaki mitingde halka hitap eden Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, "'Bu anayasayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için yapıyor' diyorlar. Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir. Türkiye'nin geleceği için bu değişikliği yapıyoruz. Bizim benlik davamız yok. Hepimiz faniyiz. Az yaşa, çok yaşa; ölüm gelir başa. Onun için milletimizden saklayacağımız, gizleyeceğimiz hiçbir şey yok. Ne yaparsak millet için yaparız, milletin dediğini yaparız. Bugün de ne yapıyorsak sizinle ve birlikte yapıyoruz" diye konuştu.

"YALAN BUNLARIN ARTIK SANATI HALİNE GELMİŞ"

Muhalefetin 'Güven oyu kaldırılıyor, Meclis zayıflatılıyor' eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, "Be kardeşim, vatandaşın güven oyundan daha büyük güven oyu olur mu? Vekillerin güven oyuna mı bırakalım? Sandıkta seçiminizi yapıyorsunuz. Cumhurbaşkanını seçiyorsunuz. Cumhurbaşkanı seçimler belli olur olmaz hemen iş başı yapıyor. Birinci yanlışı düzelttik. İkinci yanlış, 'Efendim, Meclis gelecek değişiklikle etkisiz hale geliyor'. Külliyen yalan. Yalan bunların artık sanatı haline gelmiş. Meclis, aksine daha da güçleniyor. Yalanda bunların hiçbir ölçüsü yok. Bunların hayatı 'hayır'. Bunlardan hayır gelmez. Bunlar hangi işe 'Evet' dediler?" dedi.

"BU SİSTEM BABA İLE OĞLU BİRBİRİNE DÜŞÜRÜR"

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Meclis'i feshetme, diye bir şey yok. Meclis'te diyelim ki cumhurbaşkanı ile Meclis arasında bir anlaşmazlık var. İşler yürümüyor. Olmadı mı? Hatırlayın. Çankaya'nın şişmanı, bilmem neyin düşmanı; diye rahmetli Özal'a Demirel orada adamın ecelsiz gitmesine sebep oldu. Sürekli tenkit, sürekli hakaret. Sonra Ecevit, Ahmet Necdet Sezer'i seçti. Kısa süre sonra onlar da papaz oldular. Bu sistemin arızasından kaynaklanıyor. Bu sistem, baba ile oğlu birbirine düşürür. Onun için değişmesi lazım. Keyfi bir iş yapmıyoruz"

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması

Haber: AMASYA,

=====================================================

2)KRAL SELMAN VAKFI'NDAN SURİYELİLERE 66 TIR YARDIM

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suudi Arabistan Kral Selman Vakfı işbirliği ile Suriye'ye 66 TIR'dan oluşan insani yardım malzemesi gönderdi.

İHH'nın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Suriye Çalışmaları Lojistik Merkezi'nde yardım malzemeleri için uğurlama töreni düzenlendi. Törende konuşan İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, Suriye'de yaşanan acılarda halka bir nebze fayda sağlayabilmek ve yardımda bulunabilmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Suudi Arabistan Kral Selman Vakfı ile birlikte içerisinde kışlık, hijyen paketi, bebek paketi, mutfak malzemesi, 550 gaz sobası, 9 bin 200 battaniyeden oluşan insani yardım malzemesi yüklü 66'ı TIR gönderdiklerini belirten Dede, "Baştan bu yana yardımlarını esirgemeyen Kral Selman Vakfı yetkililerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra Suriyelilere yardım konusunda çok daha güzel projeler gerçekleştirerek çalışmalarımız devam edecektir. Umut ederiz ki bu savaş bir an önce bitsin Suriyeli kardeşlerimiz huzura ve güvene kavuşsunlar. Süre içerisinde bizler de kardeşlik adına elimizden geldiğince çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Onların acılarını paylaşarak ve yalnızlıklarını hissettirmeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kral Selman Vakfı Sağlık Birimi Koordinatörü Süleyman Şıreyyağ, Suriye'deki iç savaşın sona ermesini ve halkın huzur ve güven içerisinde yaşamasını arzu ettiklerini belirterek, vakfı olarak yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan malzemeler İdlip merkez ve çadır kentler ile Halep, Hama, Lazkiye kırsalında halka dağıtılacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yardım yüklü TIR'lar

TIR'lar farklı açılardan detaylar

Gönderilen malzemelerden örnekler

İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede'nin konuşması

Kral Selman Vakfı Koordinatörünün konuşması

Gönderilen malzemeler incelenirken

SÜRE: 05'12" BOYUT: 173 MB

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

==================================================

3)ÖĞRETMENDEN ÖĞRENCİLERE AYAKKABI

ERZURUM'un Oltu İlçesi'ndeki Şehitler İlkokulu 4-C sınıfı öğretmeni Cemalettin Yıldız, maddi durumu iyi olmayan sınıındaki 9 öğrenciye ayakkabı hediye etti.

Taşımalı sistemle Mahalleye dönüştürülen köylerden gelen çocukların eğitim- öğretim gördüğü Şehitler İlkokulunda görev yapan 29 yıllık öğretmen Cemalettin Yıldız, durumu iyi olmayan 9 öğrencisye ayakkabı aldı. Cemalattin Yıldız, Okul Müdürü Salih Yeşilyurt birlikte çocuklara ayakkabılarını dağıttı. Çocukların yüzünü güldüren Cemalettin Yıldız, şunları söyledi:

"Sınıfımda 9 öğrencim var. Hepsi taşımalı olarak her gün köylerden geliyor. Ailelerinin maddi durumları iyi değil. Ayakkabıları çok eskimişti. Ben de maaşımdan hepsine ayakkabı alıp, giydirdim. Onları öz çocuklarımdan ayırt etmiyorum. Çocukların başka eksikleri de var. İnşallah o eksikleri de gidereceğiz. Bunlar benim çocuklarım. Eskimiş ayakkabılarla okula gelip gitmelerine daha fazla kayıtsız kalamazdım."

Öğretmenlerinin sürprizine sevinen öğrenciler ise "Cemalettin öğretmenimiz bizleri ayakkabıcıya götürdü. En pahalısından beğendiğimiz ayakkabıları aldı. İstediğimiz her şeyi alıyor. Kendisini çok seviyoruz" dedi.

Görüntü dökümü

---------------------------

-Okul binası

-Okul tabelası

-Öğrencilerin sınıfa girişleri

-Öğretmenin ders anlatması

-Ayakkabıları dağıtmaları

-Öğretmeni okul müdürü, öğrencilerle röp.

(Haber-Kamera: Murat AYDIN/ OLTU, (Erzurum),

(341MB 3.04 DK)

================================================

4)GÖREV BAŞINDAKİ POLİSLER İÇİN SEYYAR KAFE

DENİZLİ İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, bir önceki görev yeri Konya'da hayata geçirdiği; yemek, sıcak ve soğuk içeceğin ikram edildiği seyyar kafe hizmet aracını kentte de hizmete soktu.

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nce 'Hizmet sizden ikram bizden' sloganıyla faaliyete geçirilen ve görev başındaki polis memurlarına yemek ve çay gibi yiyecek- içecek hizmeti verecek seyyar kafe aracı, Kınıklı Polis Merkezi bahçesinde düzenlenen törenle tanıtıldı. Tanıtıma Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda polis katıldı.

Hizmete giren seyyar kafeyle ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, seyyar kafeyi ilk kez, Konya Emniyet Müdürlüğü yaparken hizmete aldıklarını, daha sonra aynı projeyi Denizli'deki polisler için hayata geçirdiklerini söyledi. Polislerin zor şartlar altında gece-gündüz demeden 24 saat çalıştıklarını belirten Demir, 'Gayret sizden, ikram bizden' sloganıyla aracımızı hizmete soktuk. Pamukkale Belediyesi'nin katkısıyla aracımız hizmet vermeye başladı. Polis arkadaşlarıma görevleri esnasında katkısı ve moral olması için bu aracı faaliyete soktuk. Amacımız, görev başındaki arkadaşlarımıza hatırlandığını ve bu kurumun bir parçası olduğunu hatırlatmak" dedi.

Daha sonra Vali Altıparmak, Emniyet Müdürü Demir ve Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, seyyar kafeyi inceleyip, polislere çay ikram etti. Görev başındaki polislere yemek ve içecek ikramı için dizayn edilen seyyar kafe aracı, şehit yakınlarının etkinliklerinde de kullanılacak.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Seyyar kafeden görüntü

Polislerden görüntü

Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'in konuşması

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

======================================================

5)KAYSERİ'DE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Kayseri'de, yolun karşısına geçmek isteyen 82 yaşındaki Hüseyin Acer, lüks bir cipin çarpması sonucu öldü.

Kaza, Kuzey Çevre Yolu Terminal Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Yol kenarındaki tarladan çıkan Hüseyin Acer, bariyerleri aşarak yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada, Sivas yönünden gelen 24 yaşındaki Şadi K., yönetimindeki EL-038-FN plakalı cip ona çarptı. Çarpmanın etkisiyle Hüseyin Acer yolda yaklaşık 60 metre sürüklendi. Hüseyin Acer, kaza yerinde öldü. Hafif yaralanan Şadi K. da ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle lüks otomobilde hasar oluştu. Kazanın meydana geldiği noktada, yaya ve hayvanların yola çıkmadan karşıya geçmeleri için bir altgeçit olduğu, ancak yaşlı adamın bu geçit yerine, yolun üzerinden karşıya geçmeye çalıştığı kaydedildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kazada ölen yaşlı adamın üstü örtülü cenazesinden görüntü

-Yaşlı adama çarpan jepten görüntü

-Polislerin olay yerindeki incelemelerinden görüntü

-Ölen adamın opak fotoğrafı

-Detaylar

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

1 dakika 21 saniye/46,2 MB

=======================================================

6)WHATSAPP İLE DİŞ TEDAVİ RANDEVUSU HİZMETİ

SİVAS Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, günlük hayatta sıkça kullanılan WhatsApp mesaj uygulaması ile hasta randevusu almaya başladı.

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Murat Yüksel, hastanede düzenlediği basın toplatısında WhatsApp'lı randevu sisteminin tanıtımını yaptı. Hastanelerinden 5 farklı yöntemle randevu alınabildiğini ve bunlardan birisinin de akıllı cep telefonlarının mesaj uyguluması olan WhatsApp olduğunu belirten Doktor Yüksel, "WhatApp üzerinden kurduğumuz sistemde hastalarımız saat 00.00'a kadar TC numarasını, adını ve soyadını, istediği bölümü yazıp hekimini seçerek bizden randevu talep ediyor. ve bizim personelimizde en geç yarım saat içinde hastaya dönüş sağlayarak, randevusu hakkında bilgi veriyor. WhatApp hattı, hastanemizin girişindeki Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) bulunduğu birimde bir personelimizi tarafından sürekli takip ediliyor. ve bilgisayar üzerinden alınan mesajlara anında geri dönüş sağlanarak bilgi veriliyor. Bu sistem 15 gün önce hizmete başladı. Şu anda çok güzel, olumlu tepkiler alıyoruz. Yaşanan bu yoğunluk nedeniyle de saat 17.00'ye kadar uyguladığımız WhatsApp sistemini saat 00.00'a kadar uzattık" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Uygulamadan görüntüler

-Başhekim açıklama

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

=======================================

7)GÖRME ENGELLİ ÖĞRETMENDEN GÖRME ENGELLİLERE BİLGİSAYAR KURSU

SİVAS Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi işbirliğinde hazırlanan proje ile görme engelli öğretmen Selman Devecioğlu tarafından görme engellilere bilgisayar kursu verilmeye başlandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görev yapan görme engelli öğretmen Selman Devecioğlu tarafından, Sivas Belediyesi'ne ait Engelliler Kültür Merkezi'nde verilen 'Bilgisayar Kullanımı' kursuna 12 görme engelli katıldı. Görme engelli kursiyerlerin, 3 aylık eğitimde ekran okuyucu sistemle bilgisayar kullanmayı öğreneceği belirtildi. 368 dersten oluşan kursta görme engellilere, yine görme engelliler tarafından hazırlanan yazılım programları anlatılacak.

"GÖRME ENGELLİLER BİLGİSAYARLI HER İŞİ YAPABİLİR"

Kurs öğretmeni Selman Devecioğlu, daha önce Sivas'ta görme engellilere yönelik kurslar verildiğini ancak ilk defa bir görme engelli eğitmen tarafından bu kursun verileceğini belirterek, "Görme engelli bireylerin santrallerde memur olması uygun iş olarak gösteriliyor ancak görme engelliler bilgisayarlı her işi yapabilir. Çeşitli ekran okuyucu yazışma programlarını öğreteceğiz. Türkiye'de kamu kurumlarındaki bütün sistemler görme engellilerin kullanabileceği yapıya sahip. Görme engelliler bilgisayar kullanırken, ekrandaki her şeyi ses olarak duyuyor, ekran ve mouse bizim işimize yaramıyor. Sadece kasa ve klavye bizim işimizi görecek. Belediyemize, İŞ-KUR İl Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğü'ne ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimine bu kursun açılmasına emek verdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

"ENGELLİ İSTİHDAMINA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA"

İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ise bu projenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "Bizde İŞ-KUR İl Müdürlüğü olarak bu projeyi destekliyoruz. Her kurum belli bir sayıda engelli personel istihdam etmek zorunda, bizler de engelli vatandaşlarımızın işe başlaması için yanlarında yer alıyoruz. Bu kurs engelli istihdamına yönelik bir çalışma." dedi. Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, da "Bu çalışma resmi dairelerin bir arada hizmet ettiğini gösteren önemli bir çalışma. Resmi dairelere bakıldığında görme engelliler sadece santrallerde görev alıyorlar. Ancak imkan verilirse görme engelliler en az görenler kadar başarılılar." dedi.

Görüntü Dökümü:

-Kurstan görüntüler

-Engelli öğretmenin kursiyerlere eğitim vermesi

-Öğretmenin konuşması

-Diğer konuşmalar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Mevlüt Demir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title