Haberler

Adana'da tarihi eser kaçakçılığına 2 gözaltı

Güncelleme:

ADANA'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.

ADANA'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, kentte tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Belirlenen 7 farklı adrese şafak vakti operasyon düzenleyen polis, 2 şüpheliyi yakalayarak, gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda Roma dönemine ait 125 sikke, 7 tarihi obje, farklı kurumlara ait sahte 8 kaşe, sahte 6 farklı araç görev kartı, farklı isimlere ait sahte 4 personel basın kartı, farklı isimlere ait sahte, 44 'Türkiye Polis Gazetesi' yetki belgesi, 19 basın yeleği, 1 tepe lambası, 1 megafon siren, 1 telsiz ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Adresinde bulunmayan 1 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI GAZETESİ' YALANI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden İsmail D.'nin, sosyal medya üzerinden özel izin aldığını öne sürüp, 'Cumhurbaşkanlığı Gazetesi' isminde bir gazete kurduğu yalanıyla itibar kazanmaya çalıştığı kaydedildi.

KAÇAKÇILIK SIRASINDA SAHTE KURUM KARTLARINI KULLANMIŞ

İsmail D.'nin, tarihi eser kaçakçılığı sırasında kontrol noktalarından geçebilmek için polis ve jandarmanın isminin kullanıldığı sahte kurum kartlarını aracına yapıştırdığı ortaya çıktı.

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title