Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

KAYSERİ, HAİN SALDIRININ YASINI TUTUYOR1)KIRŞEHİRLİ 2 ŞEHİDİN CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDIKAYSERİ'de çarşı iznine çıkan 14 askerin şehit olması ile sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürürken,şehit Kırşehirli komando onbaşı Muhammed Ali Ocak ile Ahmet Taş'ın cenazeleri...

KAYSERİ, HAİN SALDIRININ YASINI TUTUYOR

1)KIRŞEHİRLİ 2 ŞEHİDİN CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

KAYSERİ'de çarşı iznine çıkan 14 askerin şehit olması ile sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürürken,şehit Kırşehirli komando onbaşı Muhammed Ali Ocak ile Ahmet Taş'ın cenazeleri Adli Tabiplik'te yapılan otopsi ardından Kırşehir'in Çicekdağı İlçesi'ne gönderildi. Diğer 5 şehiin cenazesi de Erkilet 12'nci Hava Ana Ulaştırma Komutanlığı'nda yapılacak tören ardından askeri uçaklarla memleketlerine uğurlanacak.

Merkez Talas İlçesi'nde 38 AB 180 plakalı halk otobüsünün sol tarafına yanaştırılan bir araçla düzenlenen bombalı saldırı sırasında genellikle sol taraftaki ikili koltuklarda oturan veya ayakta duranların şehit olduğu ifade edildi. Hain saldırı yerinin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne yaklaşık 500 metre uzakta bulunmasının yaralılara daha çabuk müdahale edilmesi açısından, daha fazla can kaybının önüne geçtiği bildirildi.

Kayseri'de hain bombalı patlamaya ilişkin olarak 'Çektar' ve 'Botan' kod adlarını kullanan üzerinden Mehmet Oluk adına sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi çıkan teröriste yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 15 kişi gözaltına alındı. Olay yeri ekiplerince, patlamanın olduğu alanda yerde bulunan cep telefonları da tek tek incelenerek, teröriste ait olması muhtemel sim kartının bulunmasına çalışıldı.

Hain saldırıda kullanılan bombanın İstanbul Beşiktaş'daki gibi fabrikasyon bomba olduğu ancak, gücünün daha düşük olduğu ifade edildi. Polis yetkilileri, olay yerindeki asfaltta ki tahribattan, bombanın 150-200 kilo dolayında olduğu değerlendirmesini yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından olayın meydana geldiği Talas Bulvarı üzerindeki tahrip olan otobüs durağı ile yolda asfaltla çalışması yapıldıktan sonra, durağa 3 Türk bayrağı asıldı. Yoldan geçenlerin durak çevresinde şehitler için dua ettikleri görüldü. Kayseri'deki halk otobüsleri ise camlarına terör saldırısını kınayan pankartlar, aynalarına ise siyah kurdeleler astı.

GECE BOYUNCA ZİYARETLER SÜRDÜ

ERÜ Tıp Fakültesi'ndeki yaralıların sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı. ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, hastaneye getirilen yaralılarla ilgili, şu bilgileri verdi:

"Bombalı terör saldırısı sonrası 44 yaralı, Tıp Fakültesi Hastanemize hızla intikal ettirilmiş, bu yaralılardan 3'ü acil servisimize, biri de ameliyat sonrası yoğun bakım servisimizde şehit düşmüştür. Diğer 40 yaralının tedavilerine ise acil servisimizde hızla başlanmış olup, bu yaralılardan 13'ü yoğun bakım servislerlerimize alınmıştır. Diğer hastalar ise acildeki tedavilerinin ardından kliniklere yatırılmışlardır. Hastanemizde tedavisi süren diğer yaralılarımızın şuan için hayati tehlikeleri bulunmamaktadır."

GENEL TRAVMA VE YANIK TEDAVİSİ GÖRÜYORLAR

Genel travma, kafa ve bacak travması ve yanık nedeniyle yaralanan askerleri dün gece 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri AK Parti, CHP ve MHP yeni ve eski milletvekilleriyle bu sabah Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Çolak ziyaret ederek, moral verdi. Yaralı askerlerin aileleri de hastane yönetiminin verdiği izinle servislerde yatan çocuklarını gördü.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Şehit askerlerin cenazelerin hastaneden asker arkadaşlarının omuzlarında çıkarılması

-Cenaze aracına konulmaları

-Şehit askerlerin fotosu

-Detaylar

Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ-Yasin DALKILIÇ-Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,

========================================================

2)POLİSTE ALARMIN SEVİYESİ 'KIRMIZI' OLDU

ADANA, İstanbul ve Kayseri'deki bombalı saldırıların ardından polisin güvenlik alarm seviyesi 'kırmızı'ya çıkarıldı. Kentte uzun namlulu silahlı ekipler devriyeleri sıklaştırdı. Kent giriş ve çıkışlarındaki uygulama noktalarında bütün araçlar durdurularak kontrol ediliyor. Park, alışveriş merkezleri ve caddelerde görev yapan polisler, şüpheli kişilere karşı uyarıldı. Güneydoğu ile batı içanadolu ve batı illerinin geçiş güzergahı olan Adana'daki otoban ve eski karayolu geçişlerinde de aynı uygulamalar yapılıyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nce hazırlanan rapor doğrultusunda bomba yüklü olduğu şüphesiyle 35 AU 9984, 30 AL 284, 38 FM 725, 25 AT 173, 01 BGA 10, 21 ET 628, 63 K 1709, 34 RJ 3262 ve 61 TD 938 plakalı araçların ikiz plaka ya da çalıntı şüpheleri bulunduğu, müdahale edilirken dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

***ARŞİV***

Şahısların üzerinin aranması

Otomobillerde yapılan arama

Operasyonun yukarıdan genel görüntüsü

Polis ekiplerinden görüntüler

SÜRE: 02'05" BOYUT: 234 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI / ADANA,

=======================================================

3)ÖZEL HAREKATA GİRMEK İÇİN KENDİ İMKANLARIYLA HAZIRLADIKLARI PARKURDA ÇALIŞIYORLAR

BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde bir grup genç kendi imkanlarıyla kurduğu parkurda Polis Özel Harekat (PÖH) sınavlarına hazırlanıyor.

Terörle mücadelenin önemli unsurlarından olan ve 10 bin kişinin alınacağı Özel Harekat Polisliği'ne yoğun başvuru yapılırken, adaylar sınavlar öncesi aralıksız çalışıyor. Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde Özel Harekat Polisliği'ne başvuran 150 genç, kendi imkanlarıyla sınavdakine benzer şekilde kurdukları parkurda hazırlanıyor. İlçenin kapalı spor salonunda yaklaşık 1.5 aydır çalışan gençler, binlerce kişinin başvuru yaptığı sınvadan başarıyla çıkacaklarını söyledi. Vatana hizmet amacında olduklarını belirten gençler, "Sadece 10 bin kişinin alınacağı PÖH'e ülke genelinde olduğu gibi Ahlat'ta da ilgi büyüktü. Doğu Anadolu bölgemizin küçük bir ilçesi olan Ahlat'ta 150 kişinin başvurması tek bir şeyin göstergesidir. Bu millet artık terör belasından kurtulmak istiyor" dediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-PÖH adaylarının salona girişi

-Parkur antrenmanından görüntüler

-PÖH adayı gençlerle röportaj

Halil ÜLKER/ AHLAT(Bitlis),-

=========================================================

4)DİYARBAKIR'DA 21 MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

DİYARBAKIR Valiliği, Lice, Hani, Kocaköy ile Silvan İlçesi kırsal kesiminde PKK terör örgütüne yönelik yapılacak operasyonlar nedeniyle 21 mahallede bu sabahtan başlamak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Diyarbakır Valiliği, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivillerinn zarar görmemesi amacıyla, Lice İlçesi'ne bağlı Güçlü ve Gökçe, Hani İlçesi'ne bağlı Kırım, Gömeç ve Yayvan, Kocaköy İlçesi'ne bağlı Yazıköy ve Şaklat Köyü'nde bugün saat 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Valilikten daha sonra yapılan ikinci açıklamada ise, yine düzenlenecek operasyon nedeniyle bugün saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Silvan İlçesi'nin kırsal kesimdeki Kazandağı, Demirkuyu, Taraklı, Darıseven, Kalemli, Toklar, Boğazönü, Dönenkaya, Çalönü, Gürpınar, Ormandışı, Taşpınar, Altınkum, Arı kırsal mahalle veya mezralarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Diyarbakır - DHA

====================================

5)EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

GAZİANTEP'te 79 yaşındaki Ökkeş Tekerlek, oğlu ile birlikte yaşadığı evde ölü bulundu.

Olay, dün gece Tepebaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Nejdet Tekerlek, gece geç saatlerde geldiği evde babası Ökkeş Tekerlek'i hareketsiz bulunca sağlık görevlilerinden yardım istedi. İhbarla gelen sağlık görevlileri Tekerlek'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Olayla ilgili inceleme yapan polisler, Ökkeş Tekerlek'in başında çarpma izi bulunduğunu saptadı. Tekerlek'in cesedi, otopsi yapılmak Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Olay yeri ve polis araçları

Sağlık ve polis ekipleri

Yaşlı adamın komşusunun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 155 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Ali Ahmet Taş Kayseri Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title