Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Mehmet Şimşek: Milletimiz demokrasiye sahip çıkmıştır (2)DEMOKRASİ MÜZESİNİ GEZDİBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından İstasyon Parkı içerisinde yaptırılan darbe girişiminde şehit olanların adlarının yazılı olduğu müzeyi gezen Bakan Şimşek,...

Mehmet Şimşek : Milletimiz demokrasiye sahip çıkmıştır (2)

DEMOKRASİ MÜZESİNİ GEZDİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından İstasyon Parkı içerisinde yaptırılan darbe girişiminde şehit olanların adlarının yazılı olduğu müzeyi gezen Bakan Şimşek, yetkililerden bilgi aldı. Mehmet Şimşek, 15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ve unutturulmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Milletimiz 15 Temmuz gecesi o muazzam direnişi göstermese, belki de bu terör örgütü Türkiye'nin geleceğini yok edecekti, ipotek altına alacaktı. Türkiye'nin demokrasisi, Türkiye'nin hukuk devletini yok edeceklerdi. İşte aslında o nedenle 15 Temmuz'u unutturmamak lazım. Yani şehitlerimizi unutturmamak lazım. Çünkü sembolik bir günün yani ötesinde, aslında bir milletin geleceğine nasıl sahip çıktığını göstermesi açısından çok önemli. Hem kendi bağımsızlığına, hem de geleceğine, demokrasisine sahip çıkan bir millet. Güzel bir konsept, o günü tekrar en başından itibaren insan yaşıyor. Buradan çıkartılacak olan çok ders var. Dolayısıyla konsept olarak da güzel. Dışarıda şehitlerimizin isimleri var, içeride yine resimleriyle hakikaten hem onların yani şehitlerimizle birlikte olmanın, yani bu müzeyi ziyaret ederken o atmosferini yaşıyorsunuz. Ama aynı şekilde o gece herkesin bir anısı var. Herkesin o gece boyunca belli noktalarda hatırladıkları var. Şimdi bu ekranlar üzerinden, bu görüntüler üzerinden, bu sesler üzerinden aslında insanlar o geceye tekrar geri dönüyorlar.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Müzenin gezilmesi

Mehmet Şimşek'in açıklaması

Fatma Şahin'in açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

======================================

Hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 4 yaralı (2)

ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Şuşehri yakınlarında meydana gelen trafik kazasında yaralılardan araç sürücüsü Fadıl İstemkar da, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayark yaşamını yitirdi. Cenazesi Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer yaralılar Sinan Ayaz, Berfin İstemkar ve Mahsun Ayaz ise Suşehri Devlet Hastanesi'ndeki müdahalelerinin ardından Sivas'taki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı.

Haber: SİVAS,

=======================================================

ADANA'DA MİNİBÜS DEREYE UÇTU: 1 ÖLÜ, 6 YARALI

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde minibüsün dere yatağına yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ceyhan'ın Dokuztekne Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Dutlu Mahallesi'ne taziye ziyaretine giden 53 yaşındaki Abdil Kabayel yönetimindeki 33 N 7014 plakalı minibüs,  sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle dereye yuvarlandı.

Kazada minibüste bulunan Gülhan Kabayel (65) olay yerinde hayatını kaybederken, yaralan sürücü Abdil Kabayel, eşi Rahime Kabayel (37) ile çocukları Ozan (3), Hira (3), Samet Kıvanç (11) ve  Mehmet Salih Kabayel (12) ambulansla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kaza yerinin görüntüsü

Polisin inceleme yapması

Vatandaşlardan görüntü

Kaza yapan aracın görüntüsü

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/(CEYHAN)ADANA,

=========================================================

Anamur'da 15 Temmuz Şehitleri anıldı

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaretleri gerçekleştirildi.

Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, İlçe Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Torunmoğlu, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, MHP İlçe Başkanı İsmet Babahan, CHP İlçe Başkanı Ayhan Güven ve vatandaşlar ile şehit yakınlarının katıldığı programda, protokol üyeleri mezarların üzerindeki kuru otları temizledi. İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar öncülüğünde dua okuyan protokol üyeleri, mezarları da suladı. Her gittiği mezarın kuru otlarını temizleyen Kaymakam Cantürk, şehit yakınları ile de yakından ilgilendi. Kaymakam Cantürk, "Herkes şehit olmaya hazır. Hepimiz şehit olmaya hazırız. İnşallah, Allah vatanımızın üzerinden milletimizin üzerinden belaları yok eder, sıkıntıları yok eder. Bir daha bu sıkıntıları yaşamayız. İnşallah huzur içerisinde mutluluk içerisinde yaşarız" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Türe ise, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, birlik mesajları verdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Heyetin şehit mezarlarını ziyaret etmesi

Kaymakam'ın ve protokol üyelerinin mezarları temizlemesi

Jandarma komutanlarıhıh şehit mezarlarını sulaması

Kaymakam, Belediye Başkanı, Şehit Yakınları, Milli Eğitim Müdürü ve Ak Parti İlçe Başkanı ile röpler

Dua okunması

Müftünün konuşması

Camiiden görüntüler

SÜRE: 04' BOYUT: 180 MB

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/(ANAMUR)MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Anamur Ceyhan Politika Güncel Haberler

title