Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

1)BOLU DAĞI TÜNELİ'NİN İSTANBUL YÖNÜ 1 AY ULAŞIMA KAPATILACAK TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Abant ve Kaynaşlı kavşakları arası İstanbul yönü, üst yapı onarım çalışmaları için 24 Temmuz'dan itibaren 1 ay ulaşıma kapatılacak.

1)BOLU DAĞI TÜNELİ'NİN İSTANBUL YÖNÜ 1 AY ULAŞIMA KAPATILACAK

TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Abant ve Kaynaşlı kavşakları arası İstanbul yönü, üst yapı onarım çalışmaları için 24 Temmuz'dan itibaren 1 ay ulaşıma kapatılacak.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Anadolu Otoyolu'nun Abant Kavşağı- Kaynaşlı Kavşağı arası Ankara-İstanbul istikametinde üst yapı onarımı yapılması amacıyla, 24 Temmuz tarihinde çalışmaya başlanacak olup 24 Ağustos tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır. Bu tarihler arasında Ankara- İstanbul istikametindeki trafik akışı Abant Kavşağından D- 100 devlet yoluna yönlendirilecek, Kaynaşlı Kavşağı'ndan TEM Otoyoluna tekrar katılım sağlanacaktır" denildi.

Mutlu YUCA/BOLU,

====================================================

2)DOLU VE SAĞANAK YAĞMUR KARACABEY'DE ÇİFTÇİYE BÜYÜK ZARAR VERDİ

BURSA'nın Karacabey ilçesinde bugün etkili olan dolu ve sağanak yağmur ovada ekili olan mahsülün zarar görmesine neden oldu. Zarar gören ekili alanları gezen Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, yağışlardan dolayı zarar gören tarlaların tesbitini yaptıklarını söyledi. Karacabey ilçesinde bu sabah başlayan ve 45 dakika süren dolu ve sağanak yağmur, B akırköy, Ova Hamidiye ve Ova Esemen Mahallerinde ekili olan domates, biber, karpuz, kavun, mısır, salatalıkların zarar görmesine neden oldu. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan öle Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, ekili arazilerde incelemelerde bulundu. Zarar tesbit çalışmalarına başladıklarını söyleyen İl Müdürü Ömer Ceylan, "Bakanımız Faruk Çelik bu konuyla ilgili olarak özel olarak ilgileniyor. Zarar tesbit çalışmasına başladık.  Çiftçilerin zararları karşılanacak Kimseyi mağdur etmeyeceğiz." dedi.  Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ise, "2014 sel felaketinden sonra şimdi de dolu felaketiyle karşı karşıyayız. Şu ana kadar yaptığımız incelemelerde Bakırköy, Ova Hamidiye ve Ova Esemen mahallelerinde yaklaşık 10 bin dekar alanda,  70-80 bin ton civarında mahsül zarar gördü. Bu zarar çiftçiye çok ağır gelecektir."dedi.

Erdem, Mustafakemalpaşa ilçesinde de etkili olan yağışın buralarda ekili arazilere zarar verdiğini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

----------------

Ekili araziden görüntüler

Röportajlar

Detaylar

Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa),

======================================================

TRAKYA'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU (EK)

3)YAĞIŞ MARMARA EREĞLİSİ'NDE DE ETKİLİ OLDU

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Şehir genelinde bazı alt geçit, köprü altı ve evleri su bastı. Marmara Ereğlisi'nden denize dökülen 3 dere taşarken, bazı yerleşim bölgeleri sular altında kaldı. Yağış nedeniyle oluşan sel baskınlarında bazı evlerde hasar oluşurken, kümes hayvanları telef oldu. Sultanköy Mahallesi'nde ise toprak kayması meydana geldi. Kayan topraklar yolu kapatırken, tepenin yamacındaki evler hasar gördü. Belediye ve köy hizmetleri ekipleri su basan ev, alt geçit ve köprülerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Marmara Ereliğisi Kaymakamlığı da hasar tespiti için çalışma başlattı.

BAŞKAN ALBAYRAK İNCELEMELERDE BULUNDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, yoğun yağan yağmur sonrası olumsuz etkilenen Marmara Ereğlisi, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Ergene ilçelerinde incelemelerde bulunarak, ekiplerden bilgi aldı.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ile birlikte sel ve taşkın yaşanan altgeçit tahliye çalışmalarını inceleyen Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ile Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki kritik noktaları gezdi. Başa'dan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi alan Kadir Albayrak,  çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni etti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ziyaret eden Başkan Kadir Albayrak, Kapaklı ve Saray ilçelerindeki çalışmaları da yerinde inceledi. Kadir Albayrak, vatandaşlarla sohbet ederek ihtiyaçları dinledi. Albayrak son olarak Ergene İlçesi Karamehmet Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Albayrak ayrıca Meteoroloji Müdürlüğü tarafından aralarında Tekirdağ'ın da olduğu bazı illerde şiddetli sağanak yağış uyarısı yapılmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kriz Masasının oluşturulduğunu belirterek, 24 saat boyunca aralıksız olarak il genelindeki ihbarların değerlendirildiğini belirtti.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya başkanlığında toplanan Kriz Masası toplantısında, sağanak yağış uyarısı nedeniyle şehir merkezi ve ilçelerde herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması için önceden gerekli tedbirlerin alındığı belirtilerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı ve Koordinasyon, Fen İşleri ve İtfaiye Dairesi Başkanlıkları ile TESKİ Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm daire başkanlıkları ve şube müdürlüklerinin sahada gerekli tedbirleri aldığı söyledi. Yağışlar sona erene kadar ekiplerin sahada olacağını belirten belediye yetkilileri, vatandaşların herhangi olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo Büyükşehir 153, Alo TESKİ 185 ve Alo İtfaiye 110 çağrı merkezlerine 7/24 ulaşılabileceği bildirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gelen ihbar telefonları değerlendirilirken bugün, saat 12.00'ye kadar Marmara Ereğlisi'nde 53, Çorlu'da 7, Kapaklı'da 21, Ergene'de 2, Çerkezköy'de 8, Süleymanpaşa'da 2 ve Hayrabolu'da 7 su baskınına müdahale edildiği bildirildi. Ayrıca Marmara Ereğlisi'nde yağmurdan dolayı mahsur kalan 3, Çorlu'da ise 1 kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı açıklamada, "Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Yağışın en çok etkilediği Marmara Ereğlisi ilçemizde tüm ekiplerimiz gelen ihbarları değerlendirerek müdahale etti. Şarköy, Muratlı ve Malkara İlçelerimiz ise yağıştan olumsuz olarak etkilenmemiştir. Mahsur kalan ve ekiplerimiz tarafından kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyor ve bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını umut ediyorumö dedi.

Özan TAŞOYAR/MARMARA EREĞLİSİ (Tekirdağ),

=====================================================

4)DENİZDE BOĞULAN ASKER KARDEŞLERDEN İKİNCİSİ DE TOPRAĞA VERİLDİ

MUĞLA'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde geçen 6 Temmuz'da, serinlemek için girdikleri denizde boğularak ölen Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çıldır'ın (25) ardından, aynı olayda boğulmak üzereyken kurtarılıp, kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra yaşamını yitiren ağabeyi Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır (27) da memleketi Denizli'de toprağa verildi. Latif-Güngör Çıldır çifti, iki oğullarını peşpeşe kaybetmenin açısını yaşadı.

Muğla'nın Yatağan İlçesi'ndeki Bozüyük Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır, geçen 6 Temmuz'da, Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı'nda Piyade Uzman Onbaşı olarak görev yapan kardeşi Mesut Çıldır ile tatil için Ula'nın Akyaka Mahallesi'ne geldi. İki kardeş akşam saatlerinde serinlemek için Azmak ile denizin kesiştiği bölgede yüzerken, ters akıntıya kapıldı. Çevredekilerin durumu fark edip yardıma koşması üzerine her iki kardeş de boğulmak üzereyken sudan çıkarıldı. Kardeşlerden biri ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne diğeri Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırıldı. İki kardeşten, Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uzman Onbaşı Mesut Çıldır, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Uzman Onbaşı Çıldır'ın cenazesi ertesi gün, Denizli'de düzenlenen askeri törenin ardından Çakmak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İKİNCİ KEZ YIKILDILAR

Muğla Özel Yücelen Hastanesi yoğun bakımda tedavisine devam edilen ağabeyi Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır'dan da dün (pazartesi) gece acı haber geldi. Astsubay Çavuş Çıldır'ın cenazesi meslektaşları tarafından alınarak bugün memleketi Denizli'ye getirildi. Astsubay Çavuş Çıldır, için bugün öğlende Ulu Cami'de askeri tören düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli 11. Komando Tugay Komutanı Albay Gültekin Yaralı, çok sayıda askeri personel ile Çıldır'ın ailesi ve yakınları katıldı.

KARDEŞİNİN MEZARI YANINDA TOPRAĞA VERİLDİ

İkinci kez evlat acısı yaşayan Latif Çıldır ile Güngör Çıldır çifti ve kızları Özlem Çıldır, cenaze töreninde yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Kadın subay ve astsubaylar da anne Güngör Çıldır ve kızı Özlem Çıldır'ın yanından bir an olsun ayrılmayıp, teselli etmeye çalıştı.

Kılınan cenaze namazının ardından, Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşınan Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır, Çakmak Mezarlığı'na götürülüp, kardeşi Uzman Onbaşı Mesut Çıldır'ın mezarının yanında toprağa verildi.

Latif-Güngör Çıldır çiftinin 1993 yılında da kızları Fadime Çıldır'ı 6 aylık bebekten kaybettikleri öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-10 gün arayla toprağa verilen Uzman Onbaşı Mesut Çıldır ile ağabeyi Astsubay Çavuş Hüseyin Çıldır'ın fotoğrafları

-Cenazeden görüntü

-Baba Latif Çıldır ile anne Güngör Çıldır ve kızları Özlem Çıldır'ın görüntüleri

-Ağlayanlardan görüntü

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin götürülmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaynaşlı İstanbul Çıldır Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title