Haberler

Dha İstanbul - Hrant Dink Davasında 40. Duruşma (1)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink'in öldürülmesinde ihmali bulunan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 35 sanıklı davanın 40. duruşması başladı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink'in öldürülmesinde ihmali bulunan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 35 sanıklı davanın 40. duruşması başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanıklar İstihbarat Daire Başkanı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile tutuksuz sanıklar dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, talimatla başka illerde ifade veren iki tanığın ifadesinin okunması ile başladı. Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, tutuklu sanıklardan Ali Fuat Yılmazer'e 390 sayfalık savunmasının son 30 sayfasının kaldığını hatırlatarak, savunmaya devam edip etmeyeceğini sordu.

'SAVUNMAYA DEVAM EDECEK İMKANLARDAN MAHRUM BIRAKILDIM'

Yılmazer, "Savunmaya devam edecek imkanlardan mahrum bırakıldığım için savunmama devam etmiyorumö diyerek savunma yapmayacağını söyledi. Duruşma, Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan'ın Ali Fuat Yılmazer'e yönelik soruları ile devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 168 sayfalık iddianamade, 35 sanık için "Tasarlayarak kasten öldürme, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, silahlı örgüt kurmak, silahlı örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi yok etme ve görevi kötüye kullanma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 15 yıl 6 aydan 32 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Fuat Yılmazer İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title