Haberler

Dha Dış Haber - Kosova Sellerle Boğuşuyor

Kosova'da 5 gündür aralıksız yağan yağmur nedeniyle Priştine, Poduyeva ve Drenica gibi birçok belediyeye bağlı köylerde sel baskınları meydana geldi.

Kosova'da 5 gündür aralıksız yağan yağmur nedeniyle Priştine, Poduyeva ve Drenica gibi birçok belediyeye bağlı köylerde sel baskınları meydana geldi.

Aralıksız yağan yağmur Priştine belediyesine bağlı Mramor, Makovts, Keçikol, Bırnitsa, Prugovts ve Lukar köylerinde derelerin taşmasına neden oldu ve çevreye büyük zarar verdi.

Seller nedeniyle köy yolları hasar gördü. Lukar'da 30 aile seller yüzünden evlerinde mahsur kaldı. Bu köylerde durum değerlendirmesinde bulunmak ve durumu takip etmek amacıyla Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti, Belediye Kamu Hizmetleri Müdürü Ardian Gaşi, Müfettişlik Müdürü Celal Sveçla ve Yerel Altyapı Müdürü Hüseyin Durmişi ekipleriyle beraber olay yerinde incelemelerde bulundular.

İncelemelerin ardından kriz masası kuruldu ve Kosova Güvenlik Gücü yardıma çağrıldı. Bu sabahtan itibaren Kosova Güvenlik Güçleri harekete geçerek kurtarma çalışmalarına başladı. Kosova'nın diğer belediyelerinde de durum oldukça ağır. Podujeva Belediyesi yetkilileri

Dumnice, Bellopoye, Maloku köylerindeki semtleri su bastığını bildirdiler. Yoğun yağışlar elektrik kesintilerine de neden oldu. Meteoroloji önümüzdeki günlerde de havanın yağışlı olacağını açıkladı.

TK(SSA) - Kosova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Priştine Kosova Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title